(ODZIVI) Kronaveter: Nismo si zaslužili Evrope. Cvek: Redko se odločim za škarjice.

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.08.2022 14:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lovro Cvek je z evrogolom v 180. minuti dvoboja Maribora in Cluja odločil zmagovalca.
Grega Wernig

S porazom v Romuniji so nogometaši Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo končali z nastopanjem v evropskih tekmovanjih. Vijoličasti na sedmih od osmih evropskih tekem niso dosegli gola, tako je bilo tudi sinoči, ko si, z izjemo strelov Ivana Brnića v prvem polčasu in Roka Kronavetra v drugem delu tekme, niso priigrali nevarnih priložnosti. Sploh v prvem delu tekme so vijoličasti delovali prestrašeni in brez moči.

Rok Kronaveter je v igro vstopil v 45. minuti, ni se mu uresničila velika želja, da bi ob koncu kariere igral v skupinskem delu evropskih tekmovanj. "Nismo bili pravi. Od začetka tekme se je čutila nervoza, nismo si upali igrati igre, ki smo si je želeli. Težko je reči, kaj je krivo, če je to strah ali neizkušenost, toda kaj več od poraza si nismo zaslužili," je bil iskren Rok Kronaveter. Izkušeni vezist je podobno kot trener Damir Krznar ocenil, da so imeli slovenski prvaki premalo razpoloženih nogometašev. "Veliko naših igralcev takih tekem še ni igralo, imamo eno mlajših zasedb v zadnjem času, nekaj imamo tudi poškodovanih nogometašev. Na drugih tekmah smo videli, da se da, zdaj pa niti tega nismo pokazali," je vzroke za razočaranje v Evropi iskal Kronaveter.

(POGOVOR) Damir Krznar: Izgubili smo strahopetno. Potrebujemo fante, ki bodo pripravljeni umreti za ekipo

"Težko je, ko z dvema kluboma izgubiš po golu v 90. minuti. Zdaj se moramo pobrati. Imeli smo lepo priložnost, da se po dolgem času uvrstimo v Evropo, na žalost nam ni uspelo. V prvenstvu, kjer smo v velikem zaostanku, je še vse možno, ker je na voljo še veliko točk. Vemo, kako smo se trudili za zadnji naslov. To sezono bi to radi spremenili. Pokazati moramo več kvalitete," je odločen Mariborčan.

V izdihljajih povratnega obračuna slovenskega in romunskega prvaka je zablestel Lovro Cvek​, gol je dosegel s škarjicami v 90. minuti. Nekdanji član Zavrča, Aluminija in Celja je bil še dolgo po tekmi nasmejan. "Odlično sem, predvsem zaradi uspeha ekipe, da smo se uvrstili v konferenčno ligo. Redko kdaj se odločim za strel s škarjicami, tokrat pa sem si rekel: 'Kar bo, bo.' Pri nas ni pritiska, da moramo vsako leto igrati v katerem od skupinskih Uefinih tekmovanj. Zdaj nam je uspelo, srečni smo in zadovoljni," je dejal Lovro Cvek, ki je član Cluja od marca 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta