(ODZIVI) Krznar Iličiću: "Jojo, vrni se." Hrvat si bo bolj kot tekmo z Bravom zapomnil osvojene tri točke

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.09.2022 09:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kronaveter je bil znova vključen v akcijo za gol vijoličastih. 
Bobo

Državni prvaki so za zaključek prve četrtine prvenstva le nekoliko popravili vtis iz začetka sezone v prvi ligi in ob zmagi z 1:0 šele drugič ohranili mrežo nedotaknjeno. Tretjo zmago na deveti prvenstveni tekmi vijoličastih je v živo videl tudi Josip Iličić, ki je trenutno brez kluba. Obračun si je ogledal v družbi Andraža Kirma, nekdanjega reprezentančnega soigralca in člana Brava, ter Jovana Vidovića, prav tako nekdanjega nogometaša Maribora. Ob začetku dvoboja so viole Iličiću skandirale "Josip viola", donedavnega član Atalante jim je namenil nasmeh in pozdrav, tik pred koncem tekme pa so ga pristaši Maribora pozvali k vrnitvi v Ljudski vrt z "vrni se, Jojo". Z istimi besedami je Iličića v Maribor povabil tudi trener Maribora Damir Krznar, ki je bil tokrat bolj zadovoljen s pristopom varovancev, a znova dejal, da se njegovo moštvo muči.

"Trpeli smo do konca, a zadržali 1:0. Zelo pomembne točke za nas, zapomnili si jih bomo bolj kot izvedbo tekme," je bil v oceni realen hrvaški strateg, ki je tekmo z Ljubljančani začel s tremi menjavami v prvi enajsterici primerjavi z obračunom s Taborom, na katerem so vijoličasti do točke prišli v zadnjih minutah. Zdi se, da Mariboru ustreza igra s tremi osrednjimi branilci. V zadnji vrsti se je tokrat dvojici Sven Šoštarič Karić - Luka Uskoković priključil Nemanja Mitrović, v sredini je znova zaigral Aljaž Antolin, na desni strani zvezne vrste pa prvič od prve minute Marin Laušić. Na klopi so ostali Andraž Žinić - ta se od prihoda v Ljudski vrt ne znajde, Krznar je svojo odločitev pojasnil s tem, da je bočni branilec "iztrošen" - ter Marko Božić in Ivan Brnić.

"Zelo težka tekma, v prvem polčasu zelo nervozna, a ne le z naše strani. Veliko napak smo počeli oboji, predvsem v sredini," je začetek tekme opisal Krznar. Prvih dvajset minut je bilo ležernih, omeniti gre le četrti rumeni karton Karića v sezoni, kar pomeni, da ne bo smel igrati proti Radomljam, ko bodo Mariborčani igrali zadnjo prvenstveno tekmo pred reprezentančnim premorom. V 21. minuti so imeli državni prvaki prvo priložnost na tekmi. Lepo je na desni strani z Rokom Kronavetrom odigral Laušić in podal pred gol, kjer je strel Jana Repasa ubranil vratar Lubej Fink, v nadaljevanju akcije pa je Gregor Sikošek z dvajsetih metrov zadel stičišče vratnice in prečke. Sledile so minute gostiteljev, ki so bili v nevarnih zaključkih akcij nenatančni, ali pa je bil na pravem mestu Menno Bergsen. Najlepšo priložnost je v 40. minuti zastreljal Loren Marižun.

Krznar se je ob polčasu odločil za dvojno menjavo. Antolina in Laušića sta zamenjala Božić in Brnić, ki sta poživila igro. "Morali smo narediti spremembe med polčasom. Igra je bila bolj tekoča. Smo ekipa, ki se z žogo v nogah počuti bolje, zato je bil drugi polčas bolj stabilen," je taktično spremembo pojasnil Krznar. V 54. minuti so Mariborčani po manjšem obleganju gola gostiteljev povedli. Po kotu je bil neoviran Jan Repas, ki je gol dosegel na drugi tekmi zapored in devetega za vijoličaste. "Občutek je dober, ko dosežeš gol, pa veš, da ekipi v tem trenutku ne gre. Zmaga je zelo pomembna. Rekli smo si, da brez boja ne bomo prišli daleč. Če ne gre drugače, bomo zmago dosegli z bojem, in ta gol je nagrada za to," je dejal Jan Repas in z nasmehom še dodal, da je šla žoga mimo številnih nog domačih nogometašev.

Bravo je v nadaljevanju tekme Mariborčanom puščal več prostora, toda vijoličasti tega niso znali izkoristiti. So si pa Šiškarji v 78. minuti znova priigrali veliko priložnost, podobno tisti iz konca prvega dela. Almin Kurtović je prišel do strela v kazenskem prostoru, a je tako kot Maružin streljal čez prečko. Bravo je doživel šesti prvenstveni poraz, kar petkrat so rumeni iz Šiške izgubili z 0:1. "Vseeno moramo biti zadovoljni z zadnjimi tremi tekmami, saj smo bili, o čemer sem prepričan, boljši tekmec. Tudi proti Mariboru, ki je vedno favorit, smo imeli toliko čistih priložnosti, ki jih moraš zaključiti. Kaznovani smo bili iz pol priložnosti, na katere smo se sicer pripravljali," je dejal trener Brava Dejan Grabić, ki kljub predzadnjemu mestu na lestvici ni zelo zaskrbljen, saj je moštvo na zadnjih treh tekmah osvojilo štiri točke.

Maribor je pod vodstom Krznarja v prvi ligi nanizal štiri tekme brez poraza. Hrvaški strateg še vedno ni zadovoljen s podobo ekipe. "Vidimo, da se mučimo, trener pa vedno išče ideal, zato ne moremo biti zadovoljni. Veseli smo točke, toda v igri imamo težave. Potrebujemo čas, veliko dela nas še čaka. Zdaj bomo osredotočeni na tekmo z Radomljami, temu pa sledi štirinajst dni premora, ki jih bomo skušali izkoristiti na najboljši način. Takrat se bodo vrnili še trije, štirje igralci, imeli bomo širši kader," mirneje v prihodnost zre Krznar. O odnosu igralcev pa je dejal: "Tokrat je bilo bolje, a še vedno odnos ni na željenem nivoju. V drugem polčasu je bilo bolje, malo zaradi dretja v slačilnici, deloma tudi zaradi ure tekme."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta