(ODZIVI) Matjaž Kek: Ko bi vi le vedeli, kako sem jaz vesel

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
21.11.2023 00:05

Selektor slovenske nogometne reprezentance o izpolnjenem cilju in uvrstitvi na Euro 2024: Danes je Slovenija dihala kot eno!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotorobert Balen

Konec je čakanja, po 14 letih se je slovenska nogometna reprezentanca uvrstila na veliko tekmovanje. Z zmago z 2:1 proti Kazahstanu je potrdila mesto na Euru 2024. "Veseli, srečni in ponosni! Mislim, da zasluženo. Hvala Sloveniji za to neverjetno pozitivno energijo v zadnjih mesecih. Izplačalo se je za generacijo, ki je bila razglašena že skoraj za luzersko. Fantje so postali moški," je v čustvenem nagovoru o novem zagonu, ki ga je slovenskem nogometu prinesla uvrstitev na Euro 2024, med drugim dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Zahvalil se je nogometašem, sodelavcem v strokovnem štabu in vodstvu nogometne zveze, ki je pet let vztrajalo z njim na čelu prve selekcije države. "Danes je Slovenija dihala kot eno, vesel in ponosen sem, da smo tudi nogometaši dodali en kamenček v mozaik vseh slovenskih športnih uspehov," je še dodal Mariborčan.

Robert Balen

Pot do zmage ni bila lahka, v 86. minuti jo je potrdil Benjamin Verbič. Takrat sem vedel, da je konec, da smo na cilju, da lahko potegnemo črto. Vedel sem, da tekme ne moremo izgubiti niti pod razno. V prvem polčasu smo igrali dovolj agresivno in napadalno, ni bilo neke pragmatičnosti, želeli smo držati visok ritem, je pa treba priznati, da se je danes videlo, da Kazahstan nima kar za brez zveze 18 točk v tej skupini. Tudi viseli smo," je priznal trener, ki je s Slovenijo že okusil svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki leta 2010, že v jutru pred tekmo pa si je požvižgaval navijaško himno Dviga Slovenija zastave. "Nor je zadosti, da je dal točno tak gol, kot ga je dal danes. Ni nagradilo njega, nagradilo je nas," pa je dejal o Verbiču.

Na klop reprezentance se je vrnil pred kvalifikacijami za Euro 2020, konec leta mu poteče pogodba, v kateri je, razumljivo, aneks, da lahko mandat v primeru uvrstitve na turnir v Nemčiji podaljša. Bo na položaju ostal tudi po prvenstvu? "Res sem upal, da me ne bo noben tega vprašal. Sam se moraš zavedati, kdaj je dosti. Najprej bom užival v tej zgodbi. Vesel sem, da se bom lahko jutri vrnil domov. Bal sem se, da se bom moral vrniti že danes. Za razmišljanja o tem, kako bo in kaj bo, bo še dovolj časa," jasnega odgovora na novinarski konferenci še ni dal.

Robert Balen

"Na tem mestu je treba hudičevo trpeti, da si lahko enkrat tako vesel, kot sem danes jaz vesel. Ko bi vi le vedeli, kako sem danes jaz vesel," je duhovito strnil pot v teh kvalifikacijah. "Privoščil bi vam, da vidite srečo najboljšega na svetu in da vidite srečo najmlajšega, ki je zrasel v moža. Da sem to videl, je zame več, kot da bi zadel šestico na lotu," je vrelo iz njega. 

O željah, ciljih in možnostih Slovenije na velikem tekmovanju ni pretirano filozofiral. "Lahko nas dajo tudi v peti ali šesti boben, samo da na tistih kuglicah piše Slovenija," je v svojem stilu poudaril Matjaž Kek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta