(ODZIVI) Slovenski predstavniki v kvalifikacijah za konferenčno ligo: Po porazu še zamuda

ŠR
22.07.2022 18:31

"Glede na vse, kar se je dogajalo na tekmi, moramo biti z rezultatom zadovoljni," po remiju na Irskem ugotavlja trener Mure Damir Čontala. Olimpija po porazu v Romuniji doživela še zaplet z vrnitvijo v domovino

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaheem Parris je bil osmoljenec na Bonifiki.
FPA

Remi in dva poraza. Brez zmage so svojo misijo v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo začeli slovenski predstavniki. Še najugodnejši rezultat so v Dublinu iztržili nogometaši Mure, ko so se z irskim klubom St. Patrick's Athletic razšli z rezultatom 1:1. "Glede na vse, kar se je dogajalo na tekmi, moramo biti z rezultatom zadovoljni. Imamo aktiven rezultat in povratno tekmo pred našimi navijači, so pa Irci pokazali, da so dobra ekipa, bili so izjemno agresivni," je po prvem dejanju slovensko-irskega dvoboja dejal trener Mure Damir Čontala.

Črno-bele je v 28. minuti v vodstvo odpeljal Mirlind Daku, končni izid pa je v 60. minuti postavil Chris Forrester. "Težko je bilo ostati miren. V tem ambientu se je bilo težko slišati med sabo in narediti korekcije. Lahko bi bili bolj mirni z žogo, to se, kljub visokemu pritisku, da narediti. Z mirnostjo, ki smo jo imeli na koncu prvega polčasa, bi se jih dalo umiriti, a postajali smo vedno bolj nervozni. Reševali smo se z dolgimi žogami, a nismo imeli kontrole nad tekmo," je še povedal Čontala.

Damir Čontala: "Naj ne zveni kot opravičilo za izpad, toda sodnik bi lahko mirne duše vsaj dvakrat dosodil enajstmetrovko za nas. Če sem pošten, eno tudi za goste."
Sašo Bizjak

Pokalni prvak Koper je na Bonifiki z 0:1 padel pred Vaduzom. "To so zahtevne evropske tekme, v katerih moraš izkoristiti svoje priložnosti. Mi jih, na žalost, nismo. Pripravili smo se na njih, niso nas presenetili, tudi igrali niso drugače, kot smo jih videli na posnetkih. V prvih minutah na igrišču vidiš, kako so postavljeni, kako igrajo. Vemo, da zmoremo. S to miselnostjo bomo šli v naslednji četrtek," se je k povratni tekmi v Liechtensteinu ozrl bočni branilec Primorcev Matej Palčič.

Priložnosti za ugoden rezultat so imeli Koprčani dovolj, a napadalci niso bili učinkoviti. "Trenutno nobeden od naših napadalcev ni v strelski formi. To so dejstva. Prihajajo priložnosti, na žalost jih ne izkoriščajo, še več bodo morali garati. Samo s trdim delom se jim bo odprlo. Rekel sem jim, da je zelo pomembno, da v življenju spoštuješ nekatere stvari," je opozoril trener Zoran Zeljković.

Čeprav je vratar Matevž Vidovšek ubranil kar dva strela z enajstih metrov, se je morala Olimpija sprijazniti s porazom z 1:3 proti romunskemu Sepsi Sfantu Gheorgheju. Za nameček se je zmajem spet zapletlo pri vrnitvi v domovino, saj je bil let iz Bukarešte v Treviso - vračali so se z redno linijo - preložen za skoraj šest ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta