Olimpija slavila v Ljudskem vrtu, Maribor po štirih krogih zadnji na lestvici prve lige

M.D.
07.08.2022 20:00

Po četrtkovem bolečem porazu Maribora v kvalifikacijah za evropsko ligo proti finskemu HJK-ju so vijoličasti v Ljudskem vrtu v prvi ligi gostili vodilno Olimpijo in izgubili z 2:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodilna Olimpija je prednost pred zadnjim Mariborom povišala na 9 točk.
Andrej Petelinšek

Prvaki so v začetku sezone v rezultatski krizi, prepričljivo so bili le na povratni tekmi proti Šahtjorju iz Soligorska v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Olimpija je po kaosu med pripravljalnim obdobjem, ko sta klub zapustila Robert Prosinečki in Mladen Rudonja, v domačem prvenstvu nanizala tri zmage pod vodstvom Alberta Riere. V Ljudskem vrtu so zeleno-beli niz zmag v prvenstvu brez prejetega gola podaljšali na štiri tekme in imajo pred zdaj zadnjim Mariborom kar devet točk prednosti. Vijoličasti so v prejšnjem prvenstvu izgubili osemkrat, v tej sezoni pa že trikrat.

Andrej Petelinšek
   
Andrej Petelinšek

Radovan Karanović je od prve minute na igrišče poslal enako postavo kot v četrtek proti moštvu iz Helsinkov, ki je na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo Mariborčane premagal z 2:0. Prve pol ure obračuna sta bili moštvi statitično poravnani, bolj nevarni za nasprotnikov gol pa so bili Štajerci. Ljubljančani imajo med vratnicama razpoloženega vratarja Matevža Vidovška, ki je v 22. minuti odlično ubranil strel Žana Vipotnika. Napadalec Maribora je bil sam pred golom Olimpije po podaji Ivana Brnića.

V 37. minuti so zeleno-beli povedli. Po kotu se je na prvi vratnici odlično znašel Svit Sešlar in z glavo zadel za 1:0. Do odmora si moštvi nista priigrali izrazitejših priložnosti. Za 2:0 je v 79. minuti z glavo po podaji Maria Kvesića zadel kapetan Olimpije Timi Max Elšnik. Pred tem so viole na jugu razvile parolo namenjeno navijačem vijoličastih na vzhodni tribuni, ki so jih poimenovali selektorji z vzhoda. "Če hočete menjati trenerja po vsakem porazu, začnite navijati za Opimpijo," so zapisali člani navijaške skupine.

Odzive iz obeh taborov po koncu tekme preberite na vecer.com/sport

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Vodilna Olimpija je prednost pred zadnjim Mariborom povišala na 9 točk.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta