OP Avstralije: Zidanškova drugi nosilki odvzela niz

ŠR
17.01.2023 18:26

Tamara Zidanšek je v prvem krogu izpadla proti Ons Jabeur s 7:6 (8), 4:6, 6:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamara Zidanšek ni razočarala, a čez Jabeurjevo ni šlo.
REUTERS

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu blizu presenečenju proti favorizirani Ons Jabeur iz Tunizije. Druga nosilka turnirja je po dveh tesnih nizih izkoristila slabšo igro Konjičanke v tretjem in po dveh urah in 17 minutah slavila s 7:6 (8), 4:6, 6:1. Zidanškova bo v Melbournu nastopila še med dvojicami, kjer jo skupaj z Japonko Eri Hozumi v prvem krogu čaka obračun z ukrajinsko-belgijsko navezo Anhelina Kalinina-Alison Van Uytvanck. Od Slovenk med posameznicami danes dvoboj čaka Kajo Juvan. Pomerila se bo s Kazahstanko Jeleno Ribakino, zmagovalko lanskega Wimbledona.

Vse oči pa so bile uprte v Novaka Đokovića. Srbski zvezdnik se je po dveh letih vrnil na odprto prvenstvo Avstralije in v prvem krogu zanesljivo premagal Španca Roberta Carballesa Baeno s 6:3, 6:4, 6:0. Še pred prekinitvijo zaradi dežja si je nastop v drugem krogu zagotovil tudi Nemec Alexander Zverev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta