OP Francije: v 2. krogu Badosa izločila Juvanovo, Zidanškova v 3. krogu nad Pegulo

STA
26.05.2022 18:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ravno pred odločilnim nizom je Kaja Juvan začutila bolečine v hrbtu.
REUTERS

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Izločila jo je tretja nosilka in četrta igralka lestvice WTA, Španka Paula Badosa. Po dveh urah in 17 minutah je zmagala s 7:5, 3:6 in 6:2. Juvanova je pred tretjim nizom zaradi bolečin v hrbtu potrebovala zdravniško pomoč.

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek pa je dobila tekmico v tretjem krogu, to bo nekdanja četrtfinalistka OP Avstralije, Američanka Jessica Pegula. Zidanškova in Pegula sta se doslej pomerili enkrat, in sicer v novozelandskem Aucklandu. Takrat je bila 28-letna Američanka boljša s 6:2, 6:3. Četrtfinalistka OP Avstralije 2020 in na Roland Garrosu enajsta nosilka je včeraj v drugem krogu ugnala Ukrajinko Anhelino Kalinino s 6:1, 5:7, 6:4. Štiriindvajsetletna Konjičanka je že dan prej napredovala brez boja, potem ko je zaradi zloma stopala dvoboj predala Egipčanka Majar Šerif.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta