Po petem mestu Nike Križnar: Nepričakovano je ponagajal veter

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
13.01.2023 16:06

Na prvi posamični preizkušnji v Zau je prvenec uspel Kanadčanki Alexandrii Loutitt, jutri bo predstavljena novost v svetovnem pokalu - tekma dvojic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Križnar je s petim mestom dosegla najboljši slovenski izid, jutri bo moči združila z Emo Klinec.
Sašo Bizjak

Svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih je v dvanajsti sezoni dobil še 26. zmagovalko. To je Kanadčanka Alexandria Loutitt, ki je slavila na tekmi v japonskem Zau. Najboljša je bila že v prvi seriji, kjer si je nabrala zalogo desetih točk prednosti in jih v finalnem skoku zadržala pred drugouvrščeno Avstrijko Evo Pinkelnig, ki ostaja vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, in njeno rojakinjo Chiaro Kreuzer.

V slovenski reprezentanci tokrat ni bilo presežka. Nika Križnar je pristala na petem mestu, Ema Klinec pa po dveh zaporednih drugih mestih na šele dvanajsto. "Prva tekma v Zau je zaključena. Sama sem zelo vesela svojih skokov. Mislim, da grem v pravo smer. Mogoče manjka le malo sproščenosti. Zdi pa se mi, da sem nadgradila svoje skoke v primerjavi s treningom. Upam, da bom naslednjič imela malo več sreče z vetrom, da bo več pribitka kot pa odbitka. Na tej skakalnici se ne pozna toliko, ali imaš vzgornik ali veter v hrbet. Vseeno pa moram biti trenutno zadovoljna s skoki in iti z dvignjeno glavo naprej," je dejala Križnarjeva, ki je tudi v skupnem seštevku peta.

Ekipni dosežek - ob Križnarjevi in Klinčevi so nastopile še Nika Prevc (17. mesto), Katra Komar (27.) in Maja Vtič (34.) - je z oceno podčrtal tudi glavni trener reprezentance Zoran Zupančič: "Malenkost slabši izkupiček kot v Saporu. Ekipno srednje uspešno. Ni še tistega, kar bi si želeli. Sam razplet tekmovanja ja krojil tudi veter. Lepi skoki Nike Križnar, napadla je stopničke. Odbitek zaradi vetra je bil za mene presenetljiv, ker sem jo spustil v kar težke pogoje. Ema Klinec je grešila z natančnostjo, velike težave s tem je imela tudi Nika Prevc, pa se ji je vseeno uspelo uvrstiti med dvajsterico. Sposobna je veliko več. Upam, da se bo umirila in pokazala dva skoka, potem jo lahko pričakujemo bistveno višje. Ponovno točke za Katro Komar, za katero tudi upamo na preboj v dvajseterico."

V Zau bosta ta vikend na sporedu še dve tekmi; še ena posamična bo v nedeljo, jutri pa bo predstavljena novost, tekma dvojic, ki bo potekala v treh serijah. Slovenijo bosta zastopali Nika Križnar in Ema Klinec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta