(POGOVOR) Mirlind Daku vrgel rokavico Žanu Vipotniku

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.03.2023 16:20

Drugega strelca prve lige in najnevarnejšega nogometaša med muraši podžiga dvoboj z napadalcem Maribora, še bolj kot dveh golov proti vijoličastim je vesel prve zmage v tem letu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štirikrat v tej sezoni je Mirlind Daku dosegel dva gola na eni tekmi.
Sašo Bizjak

Z dvema goloma proti Mariboru je napadalec Mure Mirlind Daku napovedal boj za vrh lestvice strelcev. S 13 goli v 25 krogih prve lige član Osijeka, ki je že drugo sezono zapored posojen v Mursko Soboto, za Žanom Vipotnikom zaostaja za en gol. Kosovski reprezentant je prekinil negativni niz sedmih tekem brez gola v prvenstvu, nazadnje je bil natančen prav proti Mariboru v Ljudskem vrtu.

Na tiskovni konferenci je Daku spomnil, da je gol dosegel proti Sturmu na pripravljalni tekmi na začetku zimskih priprav. "Pri napadalcih je tako, da včasih ne prideš do priložnosti, da bi dosegel gol, drugič jih imaš in poskušaš zadeti. Tokrat sem imel priložnosti in zadel. Zame je to seveda v redu, najpomembnejše pa je, da smo znova zmagali. Nisem pod pritiskom, da bi moral zadevati, želim si zmag. Če pa ob zmagi dosežem še gol, sem seveda še srečnejši," je po prvi zmagi na uradni tekmi v tem letu povedal najnevarnejši nogometaš črno-belih, ki pred tekmo z vijoličastimi niso slavili na sedmih zaporednih obračunih. "Vedeli smo, da je Maribor v dobri formi. Veseli smo za zmago proti težkemu nasprotniku, potrebovali smo jo," je bil zadovoljen 25-letnik.

Pred začetkom drugega polčasa je na sredini igrišča kramljal z Vipotnikom, ga nekajkrat tudi potrepljal po hrbtu. Je bil dodatno motiviran, ker se je meril z vodilnim strelcem lige? "Ne. Sem pa Žanu povedal, da je dober igralec ter da je pet let mlajši od mene in da ima zato pet let več časa, da kaj doseže v karieri. Upam, da bo prestopil v dober klub, ker je odličen napadalec. Zame pa je dobro, da imamo napadalci med seboj bitko, seveda v pozitivnem duhu, saj je res lepo govoriti z njim. Želim mu vse dobro, brez poškodb ter da mu uspe dober prestop," je odgovoril Daku.

Kot je to normalno, ko v moštvo pride novi trener, je tudi kosovski napadalec v minulih dneh čutil dodatno motivacijo za igro. "Dobili smo novo energijo, pod novim trenerjem se želiš dokazati. Ne, da tega pri Damirju Čontali ni bilo, a je vedno nova energija, ko pride nov trener. Veseli smo, da smo sodelovanje z novim trenerjem začeli z zmago," je pojasnil Daku, ki je proti Mariboru veliko delal tudi v obrambi. "Ker nismo bili v dobri formi, letos še nismo zmagali, smo se morali vsi dodatno potruditi, teči še več. Če nekdo v ekipi ne teče, bo to naredilo razliko. Vsi si moramo pomagati, to nam je tokrat uspelo," je razloge za borbeno igro opisal prvi adut prekmurskega napada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta