(FOTO) Grabić službovanje na Fazaneriji začel z zmago nad nemočnim Mariborom

Miha Dajčman Miha Dajčman
05.03.2023 17:06

Mura je v 25. krogu prve lige z 2:1 premagala Maribor in prekinila niz desetih tekem brez poraza vijoličastih. Dvakrat je bil za črno-bele natančen Mirlind Daku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Milec je izenačil izid na Fazaneriji, a je Mirlind Daku zadel še enkrat za zmago murašev.
Sašo Bizjak

Polna Fazanerija je že pred tekmo skandirala ime novega trenerja Dejana Grabića, ki je nasledil Damirja Čontalo. Novomeščan je po obračunu s širokim nasmehom in aplavzom za polne tribune zapuščal igriše. Po 13. novembru je murašem le uspelo slaviti v prvenstvu, Grabić je službovanje v Murski Soboti začel z zmago z 2:1 nad Mariborom, ki pred tem ni bil poražen na desetih prvenstvenih tekmah zapored. Tokrat so bili vijoličasti nemočni, privoščili so si veliko število napak, ki so jih črno-beli kaznovali.

Trener Maribora Damir Krznar je po prestani kazni ekipo vodil ob igrišču. Tekmo je po dveh krogih premora zaradi rumenih kartonov znova začel Josip Iličić, je pa zaradi rumenih kartonov tokrat manjkal Marko Tolić. V primerjavi s tekmo s Celjem je pri Mariborčanih namesto poškodovanega Gregorja Sikoška začel Ignacio Guerrico, ki je imel na levi strani igrišča kar nekaj težav s prodornimi nogometaši v črno-belem.

Obračun so bolje začeli muraši. Povedli so v 20. minuti, Filippo Tripi je podal v prostor Mirlindu Dakuju, kosovski napadalec pa je zadel prvič po 6. novembru, ko je gol dosegel prav proti vijoličastim. Mariborčani so hitro odgovorili, po kotu je odbito žogo v daljši vratarjev kot poslal Martin Milec. Max Watson je bil ob strelu v prepovedanem položaju, a po sodnikovem mnenju ni vplival na zaključek akcije.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Po doseženem golu pa se Mariborčani niso uspeli zbrati, sledile so si napake prvakov. V zaključku prvega dela sta zaporedna prekrška na robu kazenskega prostora naredila Iličić in Guerrico, po drugem prostem strelu so muraši znova povedli, v 43. minuti je trinajsti gol v prvenstvu dosegel Daku in se na lestvici strelcev približal Žanu Vipotniku z golom več. 

Na začetku drugega polčasa so vijoličasti po poskusu Ivana Brnića v 48. minuti zatresli okvir vrat Klemna Mihelaka. To pa je bila edina večja priložnost gostov na Fazaneriji v drugem delu obračuna. Krznar se je že med odmorom odločil, da tokrat neodločnega Aljaža Antolina zamenja Rok Kronaveter. Tudi naslednje menjave strokovnega štaba vijoličastih niso vplivale na boljšo igro Štajercev. Bližje kot vijoličasti izenačenju so bili muraši povišanju vodstva.

Maribor za vodilno Olimpijo po 25. krogu zaostaja 17 točk.

Sašo Bizjak
Štirikrat v tej sezoni je Mirlind Daku dosegel dva gola na eni tekmi.
Sašo Bizjak

Odzive po tekmi preberite v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta