Polfinale DP v vaterpolu: Spopad med Branikom in Slovanom

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.05.2023 06:45

V Mariboru in Kranju bosta danes prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vaterpolisti Branika so se pod vodstvom trenerja Tomislava Gradskega prizadevno pripravljali na končnico sezone.
Sašo Bizjak

Državno prvenstvo v vaterpolu se preveša v sklepni del, v katerega se z željo po osvojitvi naslova prvaka podajajo štirje klubi. Danes jih čakajo prve polfinalne tekme, para sta Triglav Kranj - Calcit Kamnik in Branik - Ljubljana Slovan. Tekma v Pristanu se bo začela ob 20. uri, v Kranju ob 20.45, za uvrstitev v finale sta potrebni dve zmagi.

Prvi del prvenstva je na vrhu lestvice z 19 točkami končal Triglav, drugi s 16 točkami je bil Branik, tretji s točko manj Slovan in četrti z zgolj sedmimi točkami Calcit. Mariborčani so si drugo mesto na lestvici, ki jim v polfinalu ob morebitnem rezultatu 1:1 v zmagah zagotavlja igranje tretje tekme v domačem bazenu, priigrali na zadnji tekmi prvega dela prvenstva, ko so v Pristanu s 14:11 ugnali ekipo Slovana.

"S Slovanom smo v letošnji sezoni igrali trikrat, prvič v začetku sezone v ligi Alpe Adria, ko zaradi novincev v ekipi še nismo bili dovolj uigrani in smo tekmo izgubili, drugič v prvem delu državnega prvenstva na Kodeljem, kjer je bil rezultat 9:9, tretjič pa ob koncu aprila, ko smo tekmeca v Pristanu premagali s 14:11. Gre za dokaj izenačeni ekipi, zato nas čaka zahtevna preizkušnja, a ker igramo doma, pred svojimi gledalci, verjamem, da bomo zmagali," je optimist 28-letni kapetan ekipe Branika Luka Globovnik.

V premoru pred začetkom polfinalnih tekem so mariborski vaterpolisti prizadevno trenirali. "Tudi vsi trije hrvaški vaterpolisti, ki igrajo za naš klub, so bili na treningih, tako da smo se še bolj uigrali. Prva tekma je zelo pomembna in če jo dobimo, bomo na drugi na Kodeljevem lahko zaigrali bolj sproščeno," dodaja kapetan Branika.

Ekipi imata tudi nekaj skupnega - v obeh igrajo po trije tujci in po trije reprezentančni kandidati, iz Branika so to Aljaž Pevec, Tim Kačič in Jurij Seljak, iz Slovana Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović in Enej Potočnik. "To še dodatno potrjuje, da je kakovostna razlika med ekipama neznatna. Pričakujem veliko navijačev, saj nam njihova podpora veliko pomeni," je pogovor končal Luka Globovnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta