Polfinale odbojkarskega DP: Najbolj zanimivo bo v Kamniku

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.04.2023 07:00

Zahtevni preizkušnji čakata odbojkarje Merkurja in odbojkarice Formisa v gosteh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski odbojkarici Eva Pogačar, levo, in Klara Milošič, desno, točke dosegata tudi z blokom. 
Saso Bizjak

Odbojkarje in odbojkarice čakajo jutri prve polfinalne tekme državnega prvenstva. Za finale se bodo med moškimi potegovali ACH Ljubljana, Calcit Kamnik in Merkur Maribor, ki so svoje tekmece v četrtfinalu izločili po dveh zmagah, ter presenetljivo Triglav iz Kranja, ki je v tretji tekmi v Murski Soboti s 3:0 ugnal Panvito Pomgrad. V ženski ligi bodo o napredovanju odločale ekipe Calcita Kamnik, Nove KBM Branika Maribor, GEN-I Nova Gorica in Formisa Rogoze Hoče. Vse so se v polfinale uvrstile po dveh zmagah. Kamničanke so izločile Luko Koper, Mariborčanke Grosuplje, Novogoričanke Ankaran in rogoško-hoške odbojkarice Šempeter.

V moški ligi se bosta v polfinalu jutri ob 18. uri udarili ekipi ACH in Triglava, ob 20. uri Calcita in Merkurja, v ženski ligi ob 17.30 ekipi Calcita in Formisa in ob 18. uri Nove KBM Branika - GEN-I. Druge tekme bodo v soboto in morebitne tretje prihodnjo sredo. Bolj kot ne je jasno, da so prvi favoriti za naslov prvaka med odbojkarji igralci ACH, zato ne bi smeli imeti večjih težav proti Triglavu. Bolj zanimiv in negotov bi lahko bil obračun med Calcitom in Merkurjem. Kamničani so prvi del ligaškega tekmovanja za ACH s 50 točkami končali na drugem mestu, Mariborčani s 36 točkami na tretjem, a točkovna razlika med Gorenjci in Štajerci ne kaže prave kakovostne razlike med tekmecema. Calcit je sicer vse tri tekme v prvem delu državnega prvenstva dobil, zadnji dve s 3:2, kar pomeni, da so mariborski odbojkarji dokaj enakovredni kamniškim. V ženskih polfinalnih tekmah je na dlani, da sta favoritinji za napredovanje v finale ekipi Calcita in Nove KBM Branika, saj že vrsto let odločata o naslovu prvakinj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta