Polfinale odbojkarskega pokala: Prve tekme brez presenečenj

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.04.2023 18:29

Prednost zmage so si priigrali odbojkarji ACH in Calcita ter odbojkarice Branika in Calcita

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kako težko je bilo prebiti visoki blok Goričank, je skusila tudi Lorena Lorber Fijok.
Igor Napast

Za najboljšimi klubi letošnjega državnega odbojkarskega prvenstva so prve polfinalne tekme. Rezultati so bolj ali manj pričakovani. Med odbojkarji je ACH v Ljubljani s 3:0 (25:19, 25:15, 25:18) premagal Triglav Kranj, Calcit v Kamniku s 3:1 (25:22, 19:25, 25:17, 26:24) Merkur Maribor, med odbojkaricami pa je ekipa Nove KBM Branik v Lukni s 3:0 (25:16, 25:23, 25:23) ugnala GENI-I Nova Gorica, calcitovke pa v Kamniku s 3:0 (25:19, 25:23, 25:21) Formis Rogozo Hoče. Druge polfinalne tekme bodo jutri; ob 19. uri se bo začela tekma Merkur - Calcit, ob 20. uri Triglav - ACH, ob 18. uri GEN-I - Nova KBM Branik in ob 19. uri Formis - Calcit. Za napredovanje v finale sta potrebni dve zmagi.

Na ženskih polfinalnih tekmah sta zmagali ekipi, ki veljata za favoritinji prvenstva. Calcit je proti Formisu gladko dobil uvodni niz, v drugem in tretjem pa je bila igra izenačena do ključnih trenutkov, kjer se je uveljavila večja izkušenost kamniških odbojkaric. Pri Calcitu je 19 točk dosegla Fatoumatta Silllah, pri Formisu pa se je z 21 točkami izkazala Nika Milošič. Podoben potek je imela tekma v Lukni v Mariboru, saj so branikovke zlahka dobile uvodni niz, v drugem in tretjem pa so s težavami strle odpor Novogoričank. Iza Mlakar je za Branik dosegla 24 točk.

Odbojkarji ACH večjih težav v obračunu s Triglavom niso imeli in Kranjčane so odpravili prepričljivo. Bolj zanimiva je bila tekma v Kamniku med Calcitom in Merkurjem, ki si jo je ogledal tudi selektor slovenske reprezentance Georghe Cretu. Calcit je v nizih povedel z 2:1, v četrtem nizu pa so odbojkarji Merkurja vodili s 24:22, toda Gorenjcem je uspel preobrat, po katerem so osvojili zmagoviti niz. Ekipi sta bili odlični v bloku, Calcit je dosegel kar petnajst blok točk, sedem od teh Uroš Pavlovič, Merkur pa trinajst. Za gostitelje je Luis Sosa dosegel 20 točk, Nik Mujanović 17, Pavlovič 14, v ekipi Merkurja pa je Rok Bračko zbral 20 točk, Žiga Donik 17 in Connor McConnell 12.

"Igra ni bila slaba, še zlasti ne v drugem nizu, ki smo ga dobili. Tudi v četrtem nizu smo igrali dobro, v prelomih trenutkih smo imeli dve točki prednosti, a je tekmecu uspel preobrat. Namesto da bi bil rezultat 2:2, se je tako končalo s 3:1 za Kamničane. Ne glede na poraz smo dokazali, da se lahko kosamo s Calcitom. Na povratni tekmi v dvorani Tabor moramo zaigrati za spoznanje bolj zbrano in odločno, še bolj pritiskati z začetnimi udarci in igrati bolj zanesljivo v polju. Če nam bo to uspelo, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata, s katerim bi si zagotovili tretjo tekmo," je pojasnil kapetan Merkurja Žiga Donik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta