Prestopni rok: Srb, ki je v Ljudski vrt prišel kot zamenjava za Makoumbouja, na posojo v Gruzijo

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.01.2023 15:15

Gruzijski prvoligaš Dinamo Batumi potrdil prihod vezista Maribora Vladana Vidakovića, ki je za vijoličaste nazadnje igral 18. oktobra v pokalu proti Limbušu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na petnajstih tekmah v vijoličastem Vladan Vidaković ni dosegel gola za Maribor.
Andrej Petelinšek

Poleti je Vladan Vidaković v Maribor iz Spartaka iz Subotice prišel v zameno za odškodnino, po pol leta v Ljudskem vrtu bo srbski vezist kariero nadaljeval v Gruziji. Dinamo Batumi je na spletu objavil, da bo Vidaković, ki ima z Mariborom podpisano pogodbo do poletja 2025, eno leto na posoji pri aktualnih gruzijskih podprvakih, ti bodo imeli po izteku posoje tudi možnost, da nogometaša odkupijo. Ker je v tej sezoni nekdanji mladinski reprezentant Srbije igral tudi v srbski ligi za Spartak, je lahko odšel le v države, kjer sezona traja znotraj koledarskega leta (v Gruziji med februarjem in decembrom).

Vidaković je v Maribor prišel kot zamenjava za Anoineja Makoumbouja, ki so ga vijoličasti poleti prodali v Cagliari. Pričakovanj 23-letnik ni upravičil, za slovenske prvake je igral na petnajstih tekmah (8-krat v prvi ligi, 4-krat v evropskih tekmovanjih in enkrat v pokalu). "Moštvu smo želeli dodati igralca, ki ga trenutno ne premoremo in ga težko najdemo v slovenskem prostoru. Naš izbor je Vladan Vidaković. Pri njemu so zadeve, na katere moraš biti pozoren, sestavljale profil, ki je za Maribor. Ima višino, tehnično znanje, sposobnosti igralca ‘box to box’. Redno je igral v srbski ligi in ima kljub mladosti določene izkušnje," je Vidakovića kot igralca z dodano vrednostjo julija predstavil Marko Šuler.

Srbski vezist po 10. krogu prve lige 18. septembra ni vpisal nastopa za Maribor v prvi ligi, v igro je vstopil le na pokalni tekmi proti Limbušu. Na pripravljalni tekmi s Čukaričkim v nedeljo ga je trener Damir Krznar postavil na mesto osrednjega branilca, v Beleku pa je bila sprejeta odločitev, da kariero nadaljuje v drugi nogometni sredini. "Vladan je potreboval nekoliko daljši čas za prilagajanje. Ker nikomur ne ustreza, da ne igra, smo iskali rešitev, da se vrne v tekmovalni ritem, in uspeli v namenu. Dinamo Batumi je iskal zveznega igralca s takšnimi značilnostmi in dogovorili smo se o enoletni posoji. Vladanu želim vso srečo ob novem izzivu, spremljali bomo njegove igre in verjamem, da se lahko vrne v Ljudski vrt z novimi, dragocenimi izkušnjami," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Dopoldanski trening je 23-letni srbski nogometaš še opravil z našim moštvom, nato pa se je preselil k novim soigralcem, ki so prav tako na pripravah v Beleku, so sporočili pri NK Maribor. "Marca bom dopolnil 24 let, želim igrati in to mi je bil osrednji cilj. Trenutno nisem imel pravice igrati drugje kot v kateri izmed lig, ki se začenjajo s koledarskim letom, saj sem že igral v tej sezoni za Spartak in Maribor. Izbor kluba je odličen, saj se Dinamo Batumi bori za najvišja mesta in je udeleženec evropskega tekmovanja. Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Želim prispevati delež k uspehom Dinama in se nato po koncu posoje vrniti nazaj. Tukaj sem se res prijetno počutil, v mestu in klubu, a se po začetnih nastopih, žal, ni izšlo po željah. Odhajam z namenom, da ob rednem igranju napredujem in pokažem, zakaj sem prišel v Maribor," je ob začetku novega poglavja dejal Vladan Vidaković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta