Pri Ludogorcu odpustili Šimundžo

STA
07.03.2023 18:53

Po porazu na nedeljski domači tekmi proti Pirinu (0:1) Ante Šimundža ni več trener bolgarskega prvoligaša Ludogorca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slovenski nogometni strokovnjak Ante Šimundža ni več trener bolgarskega prvoligaša Ludogorca. Kot so potrdili v klubu, ga je vodstvo razrešilo z mesta trenerja. Slovenec je bil v zadnjem obdobju vse bližje slovesu, odločitev pa je padla po porazu na nedeljski domači tekmi proti Pirinu (0:1).

Ludogorec je sicer na drugem mestu v bolgarski ligi, ima štiri točke manj od vodilnega CSKA-ja iz Sofije. Zdaj že nekdanji Šimundžev klub je sicer daleč najvrednejši bolgarski prvoligaš, Transfermarkt ga ocenjuje na skoraj 40 milijonov evrov. V tem pogledu mu je najbližje Levski z 20 milijoni, tretji je CSKA Sofija s skoraj 17 milijoni.

Šimundža je Ludogorec prevzel januarja lani in ga popeljal do naslova prvaka, pred tem je uspešno vodil Muro, s katero je tudi osvojil naslov slovenskega prvaka v sezoni 2020/21.

Enainpetdesetletni nekdanji napadalec ima trenerske izkušnje tudi iz Gaka, Aluminija in Maribora. Član Ludogorca za zdaj ostaja Žan Karničnik, ki pa je do konca leta posojen v Celje. S tem so mediji v zadnjih dneh povezovali Šimundžo, a je vodstvo celjskega kluba za Sportklub zanikalo te govorice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta