Primorski teden vijoličastih: Eni Primorci odpadli, drugi na vrsti

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.04.2023 06:30

Maribor se je z domačo zmago s 3:1 nad Primorjem po štirih letih prebil v polfinale pokala Slovenije, jutri ob 20.15 pride v Ljudski vrt Koper, ki ga je med tednom šokiral drugoligaš

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Brnić si je na tekmi s Primorjem poškodoval ramo.
Igor Napast

Ajdovci so imeli v sredo zvečer v Ljudskem vrtu podporo s tribun, navijači rdeče-belih so vpili "hočemo pokal", a njihovim ljubljencem ni uspelo. Primorje je postalo četrti neprvoligaš, ki so ga v tem tekmovanju v aktualni sezoni premagali devetkratni zmagovalci pokala iz mesta ob Dravi. Drugoligaši iz Ajdovščine so se pod Kalvarijo favoriziranemu Mariboru zoperstavil s pogumno, odprto igro in si priigrali nekaj priložnosti. Mariborčani svojih najprej niso izkoristili, a so vseeno zelo hitro povedli z 2:0 in bili mirni tudi ob znižanju zaostanka ekipe iz Ajdovščine. Za vijoličaste so zadeli Arnel Jakupović, Marko Tolić in Marko Božić.

"Iskreno povedano, imel sem določeno bojazen v pričakovanju tekme. Najpomembnejša je zmaga, ki zagotavlja napredovanje v polfinale. Pohvale Primorju za pogumno igro, tudi ta tekma je potrdila, da premore drugoligaško tekmovanje precej kakovosti in zanimive posameznike. Dobro smo opravili svoj del nalog, pravočasno povedli, prišli do 2:0 in imeli nadzor. Želeli bi si, da bi v drugem polčasu tekmo bolj mirno pripeljali do konca in bi lahko prej posegli po menjavah, a smo prejeli gol. Tekmeci so izkoristili našo premajhno zgoščenost na sredini igrišča. Nikoli pa nismo bili panični, nadaljevali smo svojo igro in zabili še tretjič," je tekmo ocenil trener Maribora Damir Krznar.

Hrvat je po sredini tekmi obžaloval le, da je moral pred drugim polčasom zamenjati poškodovanega 21-letnega rojaka Ivana Brnića. Splitčan bo zaradi bolečin v rami vprašljiv za tekmo s Koprom, ki je v sredo v četrtfinalu pokala izgubil v Kidričevem. Prav tako ni jasno, ali bosta v neposrednem dvoboju za mesta, ki vodijo v Evropo, nastopila lažje poškodovani Žan Vipotnik in Jan Repas.

"Časa za pripravo na tekmo s Koprom je malo. Igrajo zahteven, čvrst, fizičen nogomet v obrambi, v napadu pa so hitri. Bili so v krizi, pa so se dvignili. Ne bomo spekulirali, kako bo poraz v pokalu vplival na njih. Ukvarjali se bomo s sabo in poskusili obnoviti moč s sredine tekme. Znova bo nekaj sprememb, ker želimo osvežiti moštvo," je pred dvobojem s kanarčki, ki so v prvenstvu povezali tri zmage, dejal Krznar. To bo za vijoličaste tretji dvoboj s Primorci v sedmih dneh, Gorico in Primorje so Štajerci odpravili brez težav.

Tekme Kopra in Aluminija v štabu Mariborčanov še niso analizirali, saj so imeli veliko dela s svojim moštvom. Na vprašanje, kaj so Primorci v "šumi" delali narobe, da so izpadli iz pokala, je Krznar odgovoril: "Pokalno tekmovanje na eno tekmo je vedno nevarno, sploh če igraš v gosteh. Favoriti so vedno v manjšem hendikepu." Prav dogajanje v Kidričevem je bilo opozorilo Mariborčanom pred sredino tekmo s Primorjem, je priznal Hrvat: "Podcenjevanja ni bilo, sestanek smo začeli ravno po informaciji o porazu Kopra v Kidričevem. To je pomenilo še dodaten poziv k previdnosti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta