Recept za uspeh mariborskih odbojkaric? Zavzeto, zbrano in odločno od prve minute

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.12.2022 05:01

Mariborskim odbojkaricam se jutri ponuja priložnost za uvrstitev v osmino finala evropskega pokala Cev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med igralkami, ki so v Hočah dobile priložnost za dokazovanje, je bila tudi podajalka Anja Farkaš.
Andrej Petelinšek

Odbojkarice Nove KBM Branika čaka pomembna mednarodna preizkušnja. V povratni tekmi šestnajstine finala evropskega pokala Cev se bodo jutri ob 18. uri v Lukni spoprijele s finsko ekipo Pölkky Kuusamo. V prvi tekmi pred tednom dni na Finskem so Mariborčanke zmagale 3:0 (25:22, 25:22, 25:19) in si priigrale pomembno prednost pred povratno tekmo. Medtem ko so bankirke v soboto v tekmi 12. kroga državnega prvenstva v Hočah po dobri igri s 3:0 premagale Formis in še okrepile samozavest pred jutrišnjo tekmo v Lukni, pa je ekipa iz Kuusama, ki brani naslov državnih prvakinj, po tekmi 15. kroga finskega prvenstva igrišče zapuščala sklonjenih glav. V gosteh je z 1:3 izgubila proti vodilni ekipi na lestvici, Puijo Wolley, ki ima 34 točk. Pölkky je 24 točkami četrti.

Trener Mariborčank Bruno Najdič je na tekmi v Hočah priložnost za igro ponudil nekaterim odbojkaricam, ki sicer igrajo manj. "Zmaga je bila dobrodošla, z njo nadaljujemo niz nepremaganosti. Igralke, ki sem jim ponudil priložnost za dokazovanje, so izpolnile moja pričakovanja, dobil sem potrditev, da lahko na njih računam tudi v nadaljevanju sezone. Je pa res, da se je z vrnitvijo Ize Mlakar konkurenca v napadu, kjer imamo sedaj štiri igralke, zaostrila, kar je dobro. Dosedanje tekme, na katerih je igrala, so pokazale, da je velika okrepitev, na tekmi na Finskem je bila s 17 točkami tudi naša najučinkovitejša igralka. Čeprav to še ni Iza izpred treh let, ko je igrala vrhunsko odbojko, je na dobri poti, da se ob trdem delu spet približa vrhunskosti," je prepričan Najdič.

Zmaga 3:0 na Finskem je dobra popotnica za mariborske odbojkarice pred povratno tekmo v pokalu Cev, a Najdič opozarja, da je bila tekma v Kuusamu veliko težja, kot kaže rezultat. "Čaka nas vse prej kot lahka naloga. Poleg tega je pri gostiteljicah manjkala 190 cm visoka blokerka, Američanka Cara McKenzie, ki velja tudi za odlično napadalko, ob njej sta v ekipi še njeni rojakinji, sprejemalki Breana Runnels in Ciara Debell, četrta tujka v ekipi pa je brazilska korektorka Julia Azevedo. Igro tekmic smo spoznali do potankosti, tako da se bomo nanjo lahko še bolje pripravili. Vsako podcenjevanje bi se nam lahko maščevalo," meni strateg bankirk, ki pozna recept za ugoden rezultat. "Igra, ki jo je naša ekipa pokazala na prvi tekmi, je bila najboljša v tej sezoni. Če jo bomo na povratni tekmi ponovili ali za spoznanje dvignili na še višjo raven, potem se nimamo česa bati. Začetni udarci bodo naše pomembno orožje, če bomo z njimi tekmice oddaljili od mreže, bomo lažje razvili našo igro. Želim, da bi dekleta še boljše zaigrala v napadu, predvsem pa zavzeto, zbrano in odločno od prve minute," je sklenil Bruno Najdič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta