Roland Garros: Za čast najstnikov le še Skandinavec

Uroš Gramc
31.05.2022 20:51

Devetnajstletni Carloz Alcaraz ni ponovil sanjskega Madrida, Alexander Zverev prvi polfinalist Pariza

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nemški as želi osvojiti grand slam trofejo, preden na sceni zavlada nova generacija. 
EPA

Po pričakovanjih ali s presenečenji, peščeni grand slam v Parizu, ki se preveša v sklepno fazo, je v vsakem primeru razburljiv. V zgornjem delu moške razpredelnice spremljamo četrfinalna obračuna, ki sta se napovedovala, za jutrišnja v spodnjem lahko rečemo vse prej kot to.

Jutrišnji večerni skandinavski četrfinalni par sestavljata Norvežan Casper Ruud (8. nosilec) in 40. igralec sveta, Danec Holger Rune, ki je odpravil lanskega finalista Grka Stefanosa Cicipsasa (4.). Kako dobro igra 19-letnik, pove podatek, da je v štirih dvobojih izgubil le en niz, kakšno presenečenje je, da je v tretjem poskusu na grand slamih na odprtem prvenstvu Francije sploh prvič zmagal. Je pa v Münchnu aprila premagal Alexandra Zvereva in dobil turnir serije ATP 250. "To mi je dalo veliko samozaupanja in zato sem vedel, da lahko premagam igralca takšnega nivoja," je dejal prvi Danec v četrtfinalu Roland Garossa (tudi Viking je prvič tako daleč).

Holger Rune
REUTERS

"Pogumen mladenič, zagotovo prihodnost tenisa, a stavil sem, da bo Cicipas iz tega dela žreba šel do finala," je dejal Đokovićev trener Goran Ivanišević, ki bo čez par minut sedel v trenerskem boksu med dvobojem Noleta z Rafaelom Nadalom. Pred tem si je lahko ogledal boj potencialnih nasprotnikov v polfinalu, še enega najstnika, "ki si zasluži vso pozornost, ki jo dobi," kot je o vrstniku pod žarometi, Carlosu Alcarazu (6), dejal Rune. A odslej bo le Skandinavec branil čast novega roda, Alexander Zverev (3) je mlademu Špancu vrnil za poraz nedavno v finalu Madrida (tam je premagal tudi Đokovića in Nadala) in bo igral v drugem polfinalu Pariza zapovrstjo. Slavil je s 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

"Vedel sem, da moram igrati absolutno svoj najboljši tenis ves čas, kar vračal se je. Vesel sem, da nisem razočaran po 'tie-breaku' četrtega niza, da nisem po petem kot lani. Dvoboj se je začel odvijati v njegovo smer. Pravijo, da bo nekoč serijsko zmagoval, enkrat prej mi mora uspeti, preden se začne to obdobje," je dejal 25-letni Nemec, ki je - zanimivo - v dvanajstem poskusu na grand slamu prvič premagal igralca iz top 10.

Carlos Alcaraz
Epa

Ob vsem tem kar malce zapostavljamo mini senzacijo, ki jo je z izločitvijo Rusa Danila Medvedjeva (2), pa čeprav se ta vrača v karavano po operaciji diskus hernije, pripravil Marin Čilić (20). "To je bil eden od mojih najboljših dvobojev v karieri od začetka do konca," je ob tretji uvrstitvi v četrtfinale Roland Garrosa dejal 33-letni Hrvat. Pomeril se bo z devet let mlajšim Rusom Andrejem Rublevom (7), ki je že ponovil največji, predlanski uspeh iz Pariza.

Ženski četrtfinale: Trevisan (Italija) - Fernandez (Kanada/17) 6:2, 6:7 (3), 6:3, Gauff (ZDA/18) - Stephens (ZDA) 7:5, 6:2, Swiatek (Poljska/1) - Pegula (ZDA/11) in Kudermetova (29) - Kasatkina (20) danes.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta