"S tvojimi magičnimi igrami na igrišču smo sanjali." Atalanta oznanila slovo Josipa Iličića

31.08.2022 20:45

Poletne govorice, da slovenski repreznetant in eden osrednjih članov Atalante v minulih petih letih kariere ne bo več nadaljeval v Bergamu, so se v zadnjih urah poletnega prestopnega roka uresničile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marca 2020 je Josip Iličić na Mestalli proti Valenciji dosegel štiri gole. Vradnost takrat 32-letnega Kranjčana na Transfermarktu je dosegla 22 milijonov evrov, nato pa v dveh letih strmo padla.
Reuters

Z objavami na družbenih omrežjih se je italijanski prvoligaš poklonil Josipu Iličiću in potrdil, da Kranjčan pogodbe z Atalanto ne bo oddelal do konca. Kakšna bo prihodnost 34-letnega slovenskega reprezentanta, še ni znano.

Pred meseci je bila kariera virtuoza ponovno ustavljena, znova jo je prekinil zaradi osebnih težav. Atalanta Iličića pred meseci ni registrirala za nastope na evropskih tekmah v spomladanskem delu, prav tako ne pred začetkom nove sezone Serie A in postalo je jasno, da se bodo po petih letih poti Iličića in črno-modrih iz Bergama razšle.

Nekdanjega člana Fiorentine, Palerma, Maribora in Interblocka so italijanski mediji povezovali z odhodom v Bologno ali Verono, obstaja možnost, da bo kariero tudi zaključil, večkrat v preteklosti pa je omenil, da bi z igranjem nogometa rad sklenil v Ljudskem vrtu, kjer bi ga sprejeli odprtih rok.

Za Atalanto je Iličić od leta 2017 igral na 173 tekmah, dosegel je 60 golov in 44 asistenc. "Od leta 2017 si Bergamo očaral s svojimi igrami, edinstvenostjo in kvaliteto. S tvojimi magičnimi igrami na igrišču smo sanjali, izven igrišča si nas ganil s svojo občutljivostjo in človečnostjo. Hvala za vse, prof," so zapisali pri Atalanti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta