Sladka zmaga v peklenskem vzdušju: Đokoviću finale zaključka sezone

Uroš Gramc Uroš Gramc
19.11.2023 20:50

Novak Đoković se je v Torinu domačemu junaku Jannicku Sinnerju oddolžil za poraz v skupinskem delu in odnesel rekordno sedmo lovoriko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Številka ena na svetu je potrdila svoj status.
Reuters

V skupinskem delu zaključnega teniškega turnirja sezone svetovne serije v Torinu se je Novak Đoković mučil, vse tri dvoboje je odigral v treh nizih, proti Janicku Sinnerju je celo izgubil in trepetal za polfinale, a ko je dosegel najboljšo četverico, je pokazal, zakaj je številka ena na svetu. V polfinalu je z lahkoto opravil s Carlosom Alcarazom, v finalu pa je postavil stvari na svoje mesto še proti 14 let mlajšemu Italijanu, ki je dan prej na krilih občinstva izločil Danila Medvedjeva. Srb je osvojil rekordno sedmo lovoriko, s čimer je prehitel tudi Rogerja Federerja in je zdaj sam na vrhu.

"To je zelo poseben trenutek. Za mano je ena najuspešnejših sezon. Ponosen sem na predstavi v zadnjih dveh dneh. Igral sem proti dvema trenutno najboljšima igralcema na svetu ob Medvedjevu in meni," je dejal Novak Đoković. Še drugič je maščeval poraz iz skupinskega dela, leta 2015 je enako storil Federerju. Srb je tako izkušen, da je doživel že vse. Pred štirimi leti je enako Alexander Zverev storil njemu. Italijanu tokrat ni dopustil, da bi mu po sploh prvem porazu v medsebojnih obračunih zadal še drugega. "Taktično sem tokrat igral drugače kot v skupini. Moral sem dvigniti igro. Imel sem ostrino že od začetka. Serviral sem fenomenalno in imel v drugem nizu priložnost za dvojni odvzem servisa. Potem se je zakompliciralo, a ostal sem priseben. Ni bilo lahko pred glasno publiko, motila me je med servisom, marsikaj se je dogajalo, ampak zato je zmaga še slajša," je povedal o partiji.

Reuters

Prvak lestvice ATP je ob uspehu obogatel za 4,1 milijona evrov. Italijanom je preprečil, da bi se prvič v več kot polstoletni zgodovini zaključnih turnirjev veselili lovorike. A lahko so zadovoljni že s prvim polfinalom. "Hvala za vse," se je občinstvu poklonil njihov junak. Ni deloval preveč poklapan, čeprav je med dvobojem nekajkrat jezno zamahnil z loparjem. Tokrat ni bil na nivoju prejšnjih dvobojev. "Novaka vsi opazujemo in se učimo od njega. Jaz sem se veliko naučil za prihodnost," je skromno pristavil Jannick Sinner.

Rezultati, polfinale: Sinner (Italija/8. nosilec) - Medvedjev (3.) 6:3, 6:7 (4), 6:1, Đoković (Srbija/1.) - Alcaraz (Španija/2.) 6:2, 6:2; finale: Đoković - Alcaraz 6:3, 6:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta