Slovenke skromne v Kanadi, do točk le Ana Bucik

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
03.12.2023 21:26

Na dveh veleslalomih v kanadskem Mont Tremblantu Slovenke niso navdušile. Moški spored v Koloradu v celoti odpovedan

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Bucik je po sobotnem padcu nedeljski veleslalom končala na 27. mestu.
Reuters

Ženski del svetovnega pokala se je iz ameriškega Killingtona ta konec tedna preselil v kanadski Mont Tremblant, kjer sta bila na sporedu dva veleslaloma. Oba je dobila Italijanka Federica Brignone, ki je pri 33 letih postala najstarejša zmagovalka veleslaloma v svetovnem pokalu. Drugo mesto je v soboto osvojila Slovakinja Petra Vlhova, tretje pa Američanka Mikaela Shiffrin, ki je osvojila svoje že 142. stopničke v svetovnem pokalu, jubilejne 40. veleslalomske. Nastopile so tudi tri Slovenke, Ana Bucik je v spodnjem delu padla in odstopila, medtem ko sta bili Neja Dvornik in Andreja Slokar prepočasni za preboj v drugo vožnjo. Bucikova se je ob padcu udarila v glavo, tožila je tudi nad bolečinami v predelu levega kolka. A poškodba ni bila (pre)huda, Novogoričanka se je namreč odločila, da v nedeljo nastopi. Nocoj ji je šlo nekoliko bolje, v drugo vožnjo se je uvrstila kot 20., a v finalu izgubila nekaj mest in turnejo svetovnega pokala v Severni Ameriki zaključila na 27. mestu. Dvojni zmagovalki Brignonejevi sta v nedeljo družbo na stopničkah delali Švicarka Lara Gut-Behrami na drugem mestu in (še enkrat) bronasta Shiffrinova.

Ta konec tedna bi morali biti na delu tudi alpski smučarji, ki so se zbrali v ameriškem Beaver Creeku, kjer pa so morali vse tri tekme, dva smuka in en superveleslalom, zaradi slabih vremenskih razmer odpovedati. Veter in sneženje sta bila v Koloradu premočna. V ZDA so odpotovali tudi štirje Slovenci, Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. Smučarji so opravili dva od treh treningov smuka, a Slovenci niso bili v ospredju. Po odpovedi dveh smukov pred tremi tedni pod Matterhornom najboljši smučarji v hitrih disciplinah tako še vedno čakajo na začetek sezone, ki je zdaj predviden sredi decembra v italijanski Val Gardeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta