SP v veslanju: Mariborčana tik pod vrhom

šr
26.08.2024 10:44

Na veslaškem svetovnem prvenstvu za člane do 23 let in mladince sta Arne Završnik in Jakob Brglez v dvojcu brez krmarja osvojila šesto mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veslaška zveza Slovenije

V nedeljo se je v kanadskem mestu St. Catharines končalo veslaško svetovno prvenstvo za člane do 23 let in mladince. Nastopila sta dva slovenska čolna, boljši je bil dvojec brez krmarja v postavi Arne Završnik in Jakob Brglez, ki je osvojil šesto mesto.

Mariborčana sta imela v tej sezoni nemalo težav. Brgleza je poškodba rebra oddaljila od čolna za skoraj dva meseca, Završnik se je pred mesecem dni spopadel s kovidom. A fanta sta nastopila pogumno, osvojila drugi mesti v predtekmovanju in polfinalu ter se tako prebila v finale. Tam sta v močni konkurenci držala priključek vse do zadnjih 500 metrov, kjer pa se je poznala odsotnost treninga v pripravljalnem obdobju zaradi zdravstvenih težav.

V konkurenci dvojnih dvojcev za mladinke pa sta nastopili Hana Indihar in Lara Čas. V polfinalu sta za tri sekunde zgrešili finale, se v malem finalu prebili do drugega mesta in s tem do končnega osmega.

"Vedel sem, da sta oba čolna sposobna priti visoko. Sam pri sebi sem upal na dva finalna nastopa in vsaj v eni konkurenci tudi na kolajno. A bolezen je vsaj pri moškem dvojcu naredila svoje. Dekletoma še manjka nekaj izkušenj, sem pa zadovoljen s prikazano borbenostjo. Vrhunec sezone je za nami, nekaj dni si bomo vzeli za oddih, nato pa nas že čaka državno prvenstvo," je iz Kanade sporočil trener obeh posadk Primož Merf.

Najboljše slovenske veslače bo moč v živo videti že ta konec tedna, saj Bresternica v soboto gosti tradicionalno mednarodno regato.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta