SP v ženskem nogometu: Evropske prvakinje po svetovni naslov

sta
16.08.2023 15:43

Nogometašice Anglije so druge finalistke ženskega svetovnega prvenstva, v polfinalu so ugnale Avstralijo s 3:1

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angležinje bodo tako kot Španke prvič igrale v finalu.
EPA

Nogometašice Anglije so druge finalistke ženskega svetovnega prvenstva. V Sydneyju so premagale gostiteljice Avstralke s 3:1 (1:0) in si zagotovile nastop v finalu - v nedeljo ob 12. uri se bodo pomerile s Špankami.

Za aktualne evropske prvakinje so zadele Ella Toone (36. minuta), Lauren Hemp (71.) in Alessia Russo (86.). Avstralska zvezdnica Sam Kerr je v 63. minuti pred 75.784 gledalci na stadionu Australia s sanjskim zadetkom le začasno poskrbela za izenačenje na 1:1. A en gol je bil za gostiteljice premalo, zato jih v soboto ob 10. uri čaka obračun za tretje mesto s Švedinjami.

Tako Angležinje kot Španke bodo v finalu SP igrale prvič. Naslov so na letošnjem SP v Avstraliji in na Novi Zelandiji branile Američanke. Doslej so bile Angležinje najboljše na prvenstvu 2015, kjer so osvojile tretje mesto. Španke so največji uspeh dosegle že s polfinalom. Pred letošnjim prvenstvom nikoli niso igrale niti v četrtfinalu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta