Štajerci po enajsti naslov v namiznem tenisu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.06.2023 06:00

Danes ob 17. uri bo v Novem mestu padel zastor nad letošnjim državnim prvenstvom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matevž Črepnjak je pred odločilno tekmo optimist.
Igor Napast

S tretjo finalno tekmo se bo danes končalo državno člansko namiznoteniško prvenstvo. V Novem mestu se bosta ob 17. uri udarili ekipi tamkajšnjega Športnega društva Slatinšek Uroš (ŠD SU) in Železničarskega namiznoteniškega kluba (ŽNTK) Maribor. Novomeščani bodo naskakovali drugi naslov, Mariborčani že enajstega. Po dveh finalnih tekmah je rezultat v zmagah 1:1, prvo so v Mariboru s 4:3 dobili Štajerci, drugo v Novem mestu s 4:2 Dolenjci.

Ekipi dolenjskega in mariborskega kluba sta v letošnji sezoni odigrali štiri tekme, s 3:1 v zmagah je uspešnejša novomeška, ki je pred prvenstvom veljala za favoritinjo. Toda Štajerci so se izkazali kot enakovreden tekmec in pričakovati je, da bo tudi odločilna finalna tekma rezultatsko negotova do zadnje točke. "Na prvi finalni tekmi smo z zmago dokazali, da se lahko kosamo z Novomeščani, tako da z optimizmom potujemo na Dolenjsko. Ključ do zmage je preprost, v posamičnih dvobojih moramo premagati drugega in tretjega igralca Novomeščanov, Jureta Slatinška in Jožka Omerzela. Če se to ne bo zgodilo, mora nekdo iz naše ekipe ugnati prvega moža lige Uroša Slatinška ali pa moramo osvojiti točko v dvojicah," je razložil igralec ŽNTK Maribor Matevž Črepnjak, doktor matematike, ki dokazuje, da gresta študij in šport z roko v roki.

Naslov v ženski ligi so osvojile igralke ljubljanskega kluba Kajuh Slovan, ki so bile na dveh finalnih tekmah s 4:1 in 4:0 boljše od ekipe Keme Murexina Puconci. Zanje je to drugi zaporedni in hkrati četrti naslov prvakinj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta