Sven Šoštarič Karić po zmagi Maribora nad Aluminijem: Gledati Jakupovića je poezija

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.07.2023 16:42

Branilec Maribora je po boleznih v ekipi vendarle dočakal priložnost, svojega dolgoletnega soigralca še iz časov Domžal pa ne more prehvaliti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sven Šoštarič Karić na začetku sezone ni bil prva izbira trenerja v zadnji vrsti vijoličastih, po številnih boleznih v ekipi pa je dvakrat zapored odigral celotno tekmo.
Andrej Petelinsek

Vijoličasti v tej sezoni na petih tekmah še niso klonili, toda z igro ne navdušujejo. Vzdušje v Ljudskem vrtu te dni načenjajo zdravstvene težave, a časa za počitek ni; že v četrtek Maribor čaka nov obračun, na katerem bodo breme morali prevzeti igralci, ki bodo zdravi in na voljo trenerju. Ob obrambnih postavitvah dosedanjih nasprotnikov Mariborčanov v tej sezoni zadnja vrsta čete Damirja Krznarja ni imela veliko dela, ko pa so tekmeci le ogrozili gol 16-kratnih slovenskih državnih prvakov, pa branilci niso bili prepričljivi. Na prvenstvenih obračunih z Radomljami in Aluminijem Maribor ni prejel gola, v Evropi pa mreže še ni ohranil nedotaknjene. Stabilna obramba bo v četrtek ključna za uspeh in tega se zaveda tudi Sven Šoštarič Karić. Proti Differdangeu Mariborčani za napredovanje v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo potrebujejo zmago, saj se je prva tekma v Luksemburgu končala z izidom 1:1.

Andrej Petelinsek

Mariborčan je prve minute v sezoni dočakal na prvem dvoboju proti luksemburški ekipi, v začetni enajsterici je nadomestil obolelega Luko Uskokovića. Če se na evropskem obračunu 25-letnik še ni najbolje znašel, je v nedeljo proti Kidričanom, ko ni imel veliko dela, že pokazal boljšo igro: "Za vsakega igralca je težko, ko malo igra, malo ne. Najbolje je, če čim več igraš. Vem, česa sem sposoben in česa je sposobna ekipa. Če bomo v prihodnje igrali bolje, ne bomo imeli težav."

Bolezen, ki se širi med nogometaši v Ljudskem vrtu, je poskrbela za težave pri sestavi igralskega kadra. Šoštarič Karić potrjuje, da ima ekipa na treningih kar nekaj težav. "Ko hočemo pripraviti neko taktiko, se mora vse spremeniti, ker igralcev ni. Smo v obdobju vzponov in padcev," trenutno (zdravstveno) situacijo na Mladinski 29 opisuje branilec. Toda edino merilo je rezultat in zaenkrat bolezni še niso korenito vplivale na tekmovalni izkupiček vijoličastih: "Zmaga nad Aluminijem nam v luči četrtkovega obračuna pomeni veliko. Dala nam bo zagon za nov teden, nov ritem. V ekipi bo več živahnosti in dobre volje, to je dobra popotnica za Evropo."

Na peti tekmi v sezoni je v nedeljo Arnel Jakupović dosegel že šesti gol. Šoštarič Karić je z Avstrijcem igral že v Domžalah, zato ga njegove predstave na začetku sezone ne presenečajo. "Vsaka ekipa bi si želela takšnega igralca, kot je Arnel in kot je bil Žan Vipotnik; da v trenutku, ko ekipa potrebuje malo samozavesti in upanja, pride igralec, kot je v tem trenutku Arnel. Zaenkrat je v dobri formi in naj tako ostane. Poznam ga že dolgo, vem, česa je sposoben, vem, kakšno levo nogo in šut ima. To je poezija gledati vsak dan, iz treninga v trening. Niti malo me ne preseneča, naj traja," je poln hvale na račun napadalca Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta