Tina Trstenjak se je še uradno poslovila od kariere, judo pa ostaja del njenega življenja

Brina Kerič
17.06.2023 06:31

Najuspešnejša slovenska judoistka je na celjskem gradu na uradni poslovilni zabavi zaključila športno kariero.
"Moj namen je še vedno navduševati mlajše generacije," se je k novi poti obrnila olimpijska zmagovalka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker si je želela prireditev na prostem, je Tina Trstenjak z uradno poslovilno zabavo počakala do poletja.
Sherpa

Nekdanja olimpijska in svetovna prvakinja v judu Tina Trstenjak je konec preteklega leta potrdila konec športne poti. Šlo je za pričakovano potezo, saj vse od olimpijskih iger v Tokiu, kjer je osvojila srebrno kolajno, na tekmovanjih ni nastopala več. Uradno poslovilno zabavo na celjskem gradu je priredila šele sedaj, ker si je želela zabavo na prostem. Na zaključku njene tekmovalne kariere so bili uradni gostje, domači in prijatelji iz kluba. "Danes se ena pot uradno zaključuje, druga pa se je že začela," je dejala.

Sherpa

Trstenjakova gre v športni pokoj kot najuspešnejša slovenska judoistka. Dvaintridesetletna judoistka iz Celja je ob dveh olimpijskih odličjih, zlati medalji iz Ria de Janeira in srebrni iz Tokia, osvojila še naslov svetovne prvakinje (leta 2015) in naslov evropske prvakinje (v letih 2016, 2017 in 2021). V letu 2016 pa je vse tri nazive prvakinje nosila istočasno, na ta dosežek je tudi najbolj ponosna. "Zdi se mi, da je to res velik dosežek, ki bo težko ponovljiv," je povedala na uradnem zaključku svoje tekmovalne poti. Čeprav je to dosežek, ki ji je v velik ponos, pa ji ogromno pomenijo vsi.

Tina Trstenjak in generalni sekretar Evropske judo zveze Envic Galea
Sherpa

Kot pravi, je vedela, da bodo olimpijske igre v Tokiu njene zadnje, dobila pa je tudi novo priložnost, ki je ni mogla zavrniti. Judo, šport, ki ga je trenirala skoraj četrt stoletja, bo še naprej del njenega življenja, a na drugačen način. Deluje namreč v vlogi nadzornika na tekmah, hkrati pa poučuje trenerje po svetu. Zvesta ostaja tudi svojemu klubu Z'dežele Sankaku, ki mu bo pomagala po svojih najboljših močeh. "Moj namen je še vedno navduševati mlajše generacije, a na moji novi poti," je zaključila najuspešnejša slovenska judoistka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta