Uradno: Nigerijec Ishaq Rafiu končno z vijoličastimi, trenerju bo na voljo že proti Radomljam

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.09.2022 15:01

Dober mesec in pol po objavi državnih prvakov, da jih bo okrepil nigerijski reprezentant Ishaq Kayode Rafiu, je krilni nogometaš le prispel v Ljudski vrt, v sredo se bo ekipi pridružil na treningu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ishaq Kayode Rafiu bo v vijoličastem nosil številko 10.
Nk Maribor

Nigerijec Ishaq Kayode Rafiu je z Rivers United v pretekli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, zdaj ga ob prvi izkušnji z evropskim nogometom z vijoličastimi čaka lovljenje velikega zaostanka slovenskih prvakov za vodilno ekipo v prvi ligi, ki Mariboru po devetih krogih beži za 13 točk. Že konec julija je NK Maribor objavil, da so z reprezentantom Nigerije sklenili triletno pogodbo ter da bo potrebno na prihod Rafiuja zaradi ureditve dokumentov še počakati. Birokratski zapleti so trajali skoraj mesec in pol, pet dni pred tekmo Maribora z Radomljami pa je 21-letnik le prispel v Ljudski vrt. "Trajalo je dlje, kot bi si želeli, a se je izšlo po predvidenem načrtu. Po vmesni predstavitvi in registraciji na daljavo smo 21-letnemu Nigerijcu tudi uradno dobrodošlico v Ljudskem vrtu izrekli v torkovem popoldnevu," so na spletni strani zapisali pri NK Maribor.

"Navdušen sem, da sem tukaj. Zelo dolgo je trajalo, a sem vesel, da sem postal del NK Maribor. Obljubil sem si, da bom storil vse, da bi pokazal, kaj zmorem, in pomagal moji ekipi," je poudaril Ishaq Kayode Rafiu ob prihodu v vijol'čni dom.

Pri vijoličastih trdijo, da je kljub dolgi poti do Maribora Nigerijec v dobri pripravljenosti. "Spoznanje, da bom prvič igral v Evropi, pomeni uresničitev mojih sanj. Med procesom pridobivanja vizuma sem bil aktiven in nisem zamudil nobenega treninga. Zdaj sem tukaj in lahko takoj začnem z delom. Ne bo me treba čakati, lahko se pridružim pri delu najhitreje, kot je mogoče," pravi Rafiu. "Ves čas sem spremljal tekme Maribora in spodbujal moštvo. Veliko sem se naučil, saj menim, da je pomembno, da kot igralec že pred prihodom veš, kako igra tvoja ekipa. Da nimaš težav, ko se pridružiš. Tako sem si ogledal precej tekem, na zadnji smo igrali s tremi branilci. Ker je bila tekma v gosteh, smo morali zgostiti sredino in tako priti do želenega rezultata ter zmage z 1:0. Pridobil sem veliko informacij, zame je še težko izgovoriti imena nekaterih soigralcev, a bom sčasoma spoznal vse. Verjamem, da imamo dobro ekipo in bomo to tudi potrdili," je samozavesten Nigerijec.

"Veseli me, da nam je uspel dogovor, Ishaq je tukaj kot igralec za sedanjost in prihodnost. Prihaja z dobrimi priporočili, kot nigerijski prvak. V prejšnji sezoni je zabil 14 golov, če bi igral vse tekme do konca, bi lahko postal tudi najboljši strelec prvenstva. Je igralec s prodornostjo, hitrostjo in konkretnostjo ter z redko videno fizično močjo. Lahko pomeni ustrezno izbiro pri namenu o uresničitvi naših tekmovalnih ciljev, a tudi za nadaljnji korak naprej iz Maribora, kar igralci iz Nigerije kot valilnice talentov pogosto dokazujejo. Vmes se je že znašel pod drobnogledom številnih klubov, tako da smo uspeli ujeti pravi trenutek, da ga privabimo v Ljudski vrt. Od začetka pogovorov je imel željo po prihodu, vse zadeve so se sestavile v želen mozaik in dobili smo igralca, ki nam prinaša novo dimenzijo v ofenzivnem delu," je julija za klubsko spletno stran o Radiuju dejal športni direktor Marko Šuler.

V pričakovanju izziva v vijoličastem pa je Ishaq Kayode Rafiu ob podpisu pogodbe pred tedni dejal: "Zelo sem vesel, da smo se dogovorili in da sem podpisal pogodbo. Po igranju v najvišjem rangu tekmovanja v Nigeriji in po osvojenem naslovu prvaka sem imel kar nekaj ponudb klubov iz Evrope, odločil sem se za selitev v Maribor, saj verjamem, da je najboljši slovenski klub trenutno najbolj primerna izbira zame kot naslednja stopnica na razvojni poti. Kot večkratni državni prvak in dolgoletni udeleženec evropskih tekmovanj Maribor omogoča, kar si nogometaš želi. Veselim se novega izziva v karieri, želim prispevati svoj delež na igrišču in komaj čakam, da spoznam soigralce, strokovni štab ter se pridružim treningom. Pridobil sem veliko informacij o klubu, slišal tudi o veliki podpori navijačev. Verjamem, da jim bomo skupaj prinesli številne razloge za zadovoljstvo, z novimi zmagami in osvojitvijo trofej."

Spomnimo, v povezavi s prihodnostjo Rafiuja smo v preteklih tednih lahko zasledili številne novice. Med drugim so pri Olimpiji dejali, da so bili v pogovorih z njegovimi zastopniki, njihovi načrti pa naj ne bi bili zakoniti. Nekdanji nigerijski klub nogometaša pa je pred časom objavil, da se 21-letnik ne bo preselil v Maribor, saj da ostaja njihov član. Maribor je v zadnjih dneh prestopnega roka Nigerijca registriral kot člana vijoličastih, nosil bo številko 31.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta