Uradno: Še en muraš v Celje, Bobičanec zapušča Fazanerijo

M. D.
04.01.2023 16:05

Luka Bobičanec je naslednji muraš, ki bo kariero nadaljeval v knežjem mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Bobičanec je za Muro dosegel 62 golov.
Sašo Bizjak

Na sinočnem zboru nogometašev Mure hrvaškega vezista Luke Bobičanca ni bilo, domnevno zaradi bolezni, danes pa je postalo uradno, da bo v nadaljevanju sezone igral v dresu Celja. Hrvat se je k Muri preselil pred sezono 2017/18, ko je ta tekmovala v drugi ligi. S Prekmurci se je prebil v prvo ligo in bil del vseh največjih uspehov v zgodovini kluba. Za črno-bele je zbral 190 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 62 golov, kar ga uvršča na drugo mesto med najboljšimi strelci v novejši zgodovini Mure. Zdaj se v zameno za odškodnino seli v Celje, so sporočili iz Murske Soboto.

Športni direktor Mure Robert Kuzmič je pred kratkim dejal, da lahko standardni član ekipe Muro zapustil le ob plačilu odškodnine. "Luka je bil z nami od druge lige naprej, ko je takoj opozoril nase in se hitro razvijal v enega najbolj ključnih in zaželenih igralcev Mure. Dosegel je veliko odločilnih zadetkov, sodeloval pri vseh uspehih kluba in bo ostal med tistimi, ki so v novejšem obdobju pustili največji pečat. Zdaj je prišel trenutek, ko si je zaželel novega izziva in pri tem mu nismo želeli stati na poti. Zahvaljujem se mu za vse, želim mu srečo, a ne na tekmah, ko bo proti Muri nastopal v drugem dresu," je ob odhodu 28-letnika za klubsko spletno stran dejal vodja kadrovanja pri Muri.

"Fazanerija je v preteklih letih postala moj drugi dom, še posebej bi se rad zahvalil navijaški skupini Black Gringos, ki mi je vedno stala ob strani, tudi ko je bilo najtežje. Vsem navijačem Mure sporočam, da naj še naprej spodbujajo ekipo, saj ta to potrebuje, zame pa je napočil čas za nov izziv v karieri," so bile besede Luke Bobičanca ob slovesu od Fazanerije.

Mura je danes začela s pripravami na drugi del sezone. Več o tem v četrtkovem Večeru ter na vecer.com

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta