Uspešen krst pomlajene ženske odbojkarske reprezentance

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.05.2022 18:31

Po gladki zmagi nad Luksemburžankami bodo naše odbojkarice v Mislinji v soboto ob 19.30 igrale proti Švedinjam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blok slovenskih odbojkaric je bil večkrat previsok za Luksemburžanke.
Aleš Oblak

Slovenske odbojkarice so nastope v srebrni evropski ligi začele z zmago. Pod vodstvom novega selektorja, Italijana Marca Bonitte, so v Mislinji s 3:0 (25:23, 25:12, 25:14) premagale reprezentanco Luksemburga. Bonitta je v začetno postavo uvrstil Evo Pogačar, Niko Milošič, Mašo Pucelj, Mijo Šiftar, Mirto Velikonja Grbac in Sašo Planinšec, kot prosta igralka je v igro vstopala Anja Mazej. V nadaljevanju tekme so priložnost za dokazovanje dobile tudi nekatere druge igralke občutno pomlajene vrste.

"Priznati moram, da sem bil na začetku tekme nekoliko nervozen, in ko smo bili pod pritiskom, smo imeli kar precej težav. Bili smo nekako trdi, predvsem na sprejemu, naredili smo nekaj napak. Nato smo začeli igrati bolje in bolje. Vesel sem polnega izkupička točk, a že naslednja tekma bo veliko težja," je pojasnil Marco Bonitta.

Slovenke so tekmo začele imenitno, povedle so s 7:2, a si nato privoščile nekaj minut lagodne igre, in tekmicam je uspel preobrat z vodstvom 15:12. Tedaj je Bonitta določil pol minute odmora in zatem so slovenske odbojkarice izničile prednost gostij, v končnici pri vodstvu s 24:23 pa dosegle zmagovito točko v nizu. V drugem nizu je prišla do veljave kakovostna razlika med reprezentancama. Slovenke so nizale točke kot po tekočem traku in si po nekaj minutah priigrale prednost sedmih točk (16:9), pri vodstvu z 20:12 pa je bilo jasno, da bodo dobile tudi drugi niz. Podobna slika je bila na igrišču tudi v tretjem nizu, saj so ga Slovenke dobile brez težav.

"Zmaga v uvodni tekmi je dobra popotnica za nadaljevanje tekmovanja. Veseli spoznanje, da smo po uvodnem nizu, v katerem nismo prikazale najboljše igre, verjetno tudi zaradi treme, saj je veliko igralk prvič nastopilo za člansko reprezentanco, strnile vrste. Nato smo igrale tako, kot smo sposobne. Raven igre moramo še zvišati, saj nas čakajo še kakovostnejše tekmice," je povedala izkušena Saša Planinšec. "Reprezentanca je močno pomlajena in to se je v igri tudi poznalo, še posebno v prvem nizu. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo ujeli ritem igre, in v nadaljevanju tekme je ekipa igrala tako, kot je sposobna," je dejala Eva Pogačar.

V drugi tekmi prvega kroga je Portugalska s 3:2 premagala Estonijo. Prosta je bila Švedska, z njo se bodo Slovenke pomerile v sobotni tekmi drugega kroga, ki se bo v Mislinji začela ob 19.30. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta