V Kidričevem spet prva liga, Pevnik bo šel mirno spat

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.05.2023 21:10

Nogometaši Aluminija v Novi Gorici z remijem 1:1 zadržali prednost s prve tekme dodatnih kvalifikacij in se po letu med drugoligaši vrnili v elito

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje Kidričanov po vrnitvi v prvo ligo
Leo Caharija

V novi sezoni prvoligaškega nogometa bosta dva primorska kluba, Tabor in Gorico, zamenjali štajerski moštvi - Rogaška in Aluminij. Po Slatinčanih, ki so osvojili drugo ligo in bodo drugič zaigrali med elito, so si mesto v desetčlanski prvi ligi z remijem proti Gorici (1:1) in s skupnim izidom 4:2 zagotovili Kidričani. Aluminij si je v četrtek v "šumi" priigral prednost dveh golov. Na povratni tekmi je Gorico v 9. minuti v vodstvo popeljal Miroslav Iličić, za 1:1 je v 27. minuti zadel Nik Marinšek, prvi strelec šumarjev v tej sezoni. Gostitelji so v sodnikovem dodatku zatresli okvir vrat rdeče-belih, po stotih minutah igre pa je ostalo pri izidu, ki je ustrezal Kidričanom, ki se v prvo ligo vračajo po sezoni igranja v drugi.

Aluminij je dva kroga pred koncem prvenstva vodil v drugem rangu slovenskega nogometa, a prednost zapravil s porazom proti Primorju v predzadnjem krogu, v zadnjem krogu pa so rdeče-beli remizirali s Krko. Rogaška si je z dvema zmagama zagotovila neposredno uvrstitev v prvo ligo. V Kidričevem so verjeli, da lahko porazijo Gorico, ki si je v zadnjem prvenstvenem krogu v neposrednem dvoboju za izpad iz prve lige proti Taboru zagotovila dodatne kvalifikacije.

Takojšnja vrnitev v prvo ligo ni bila pogoj. Moštvo Aluminija jo je v Novi Gorici vseeno doseglo.
Leo Caharija

"Občutek je fenomenalen. Lani, ko sem prevzel ekipo Aluminija in prvič v trenerski karieri izpadel iz prve lige, sem imel slabo vest. Zdaj grem lahko mirno spat," je za Sportklub po obračunu dejal trener Aluminija Robert Pevnik. Na vprašanje, ali bo Aluminij zaigral v prvi ligi, je Pevnik odgovoril: "Normalno. Že od prej smo imeli predsednikovo zagotovilo, da bo tako. Klub je ustvaril dobre pogoje za razvoj mladih slovenskih igralcev, ki so dokazali, da si zaslužijo prvo ligo. Gradili bomo na tem. Osem tednov je do prve prvoligaške tekme. Dodatne kvalifikacije naj nam služijo kot podaljšek sezone in začetek priprav na novo sezono. Z 12. junijem začnemo priprave. Želim si, da ekipa ostane skupaj. Glede na to, kako igrajo nekateri, si zaslužijo ne boljše klube, ampak boljši zaslužek. Stali bomo za tem."

Pevnik napoveduje, da se šumarji med elito ne bodo borili le za obstanek, ampak da si želijo sezono končati v zgornji polovici lestvice. Da so se Kidričani sposobni kosati s prvoligaši, so v tej sezoni že dokazali. V pokalu so izločili Koper in se v polfinalu dobro upirali Olimpiji, ki je osvojila dvojno krono, z zmago nad Gorico pa so kronali uspešno sezono.

Gorica- Aluminij gorica izpadla iz prve lige
Leo Caharija

Gorica, ki ima štiri naslove državnega prvaka, je tretjič igrala dodatne kvalifikacije in še drugič v treh letih izgubila mesto med prvoligaši. "Na prvi tekmi smo si z napakami priigrali poraz. Pozna se, da smo zadnjih sedem tekem igrali z zadnjimi atomi moči, prihajalo je do poškodb. Ne glede na to smo imeli na prvi tekmi vse v svojih rokah. Žal se je razpletlo, kot se je," je bil razočaran trener Gorice Agron Šalja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta