V Mariboru negotovo do zadnje točke, na koncu bolj zbrani Kamničani

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.02.2023 21:44

Tekma državnega prvenstva med odbojkarji Merkurja in Calcita se je končala šele po petih nizih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Klobučar je v napadu povzročal veliko preglavic mariborskim odbojkarjem.
Sašo Bizjak

Nazadnje so se odbojkarji Merkurja in Calcita pomerili minulo sredo v prvi polfinalni pokalni tekmi v Kamniku, s 3:2 so jo dobili Mariborčani. Tekmeca sta si nasproti stala tudi v nocojšnji tekmi 18. kroga državnega prvenstva v dvorani Tabor, gostitelji pa so se morali sprijazniti s porazom; rezultat je bil 2:3 (29:27, 19:25, 16:25, 25:22, 9:15). Ekipi bosta prihodnjo sredo v dvorani Tabor igrali povratno polfinalno pokalno temo.

Tekma se je začela po pričakovanjih, igra je bila izenačena in ekipi sta se menjavali v prednosti, a si nobena do sredine niza ni priigrala višje od dveh točk. Pri 17:17 pa so si gostitelji s štirimi zaporednimi točkami priigrali obetavno prednost, a so jo uporni gostje pri 23:23 izničili. Sledila je zanimiva končnica, najprej so dve zaključni žogi za zmago v nizu zapravili Mariborčani, nato dve Kamničani, pri 28:27 pa je domača vrsta dosegla odločilno točko.

"Kljub porazu ne smemo biti nezadovoljni"

Tudi v nadaljevanju tekme je bila igra podobna, kakšnih 250 gledalcev je uživalo ob nekaterih potezah igralcev z obeh strani mreže. Nekaj več od igre so imeli Gorenjci, ki so si sredi niza priigrali štiri točke prednosti (16:12). Gostje so še naprej igrali zbrano in ohranjali prednost štirih točk, pred končnico pa je trener Merkurja Sebastijan Škorc posegel po menjavah v ekipi, ki pa niso prinesle spremembe v igri in gostje so izenačili na 1:1. Razpoloženi Kamničani so imeli pobudo na igrišču tudi v tretjem nizu, ko so domala vsak napad končali s točko, zelo dobro so igrali tudi v obrambi in čvrsto v bloku in povedli 15:11. Tudi v nadaljevanju niso popuščali, višali so prednost in brez težav osvojili niz.

Uroš Pavlovič in Tomas Sosa skušata zaustaviti napad Roka Bračka.
Sašo Bizjak

V četrtem nizu je mariborska ekipa spet ujela ritem igre, z učinkovitostjo se je odlikoval predvsem Connor McConnell, na drugi strani mreže pa je bil v tej prvini najboljši Jan Klobučar. Rezultat je bil večkrat izenačen, nazadnje pri 21:21, v prelomnih trenutkih pa so Štajerci pokazali dovolj zbranosti in s točko Roka Bračka za izenačili rezultat v nizih na 2:2. V odločilnem nizu so bili bolj zbrani in odločni Kamničani in dobili tekmo s 3:2.

"Ubadamo se s poškodbami igralcev, nekatere tarejo tudi lažje poškodbe, tako da igra ni bila na vrhunski ravni. Kljub porazu ne smemo biti nezadovoljni, gostje so pokazali za spoznanje boljšo igro in temu ustrezen je tudi rezultat," je povedal trener Sebastijan Škorc. "Tekme z Merkurjem so vselej zelo zahtevne in negotove do zadnje točke. Tako je bilo tudi tokrat. Na srečo smo bili v petem nizu dovolj zbrani in veselimo se zmage," je povedal kapetan Calcita Jan Klobučar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta