V polfinalu turnirja WTA 125 v Tivoliju tudi srčna izbranka Jana Oblaka

STA, N.S.
13.09.2024 20:05

Turnir WTA Zavarovalnica Sava se je nadaljeval na teniških igriščih v ljubljanskem Tivoliju. Mesto v polfinalu so si izborile Švicarka Jil Teichmann, Španka Nuria Parrizas Diaz, Britanka Francesca Jones in Srbkinja Olga Danilović.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Olga Danilović
EPA

Največ dela v četrtfinalu - slovenskih igralk od včeraj ni več tako med posameznicami kot dvojicami - je imela 27-letna Švicarka, 182. igralka na svetu, ki je šele v podaljšani igri tretjega niza strla odpor Rusinje Poline Kudermetove (5:7, 6:4, 7:6).

Najvišjerangirana igralka na turnirju, Španka Nuria Parrizas Diaz (33 let), ki ta teden zaseda 94. mesto na lestvici WTA, je ugnala Italijanko Nurio Brancaccio s 6:1, 7:5, 23-letna Francesca Jones (177.) je bila boljša od Victorie Jimenez Kasintseve iz Andore s 6:3, 6:4. Njena vrstnica Olga Danilović (110.), sicer partnerka slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, ki je na turnirju serije 125 z nagradnim skladom 100.000 evrov tretja nosilka, pa je slavila proti Nemki Elli Seidel s 7:6 in 6:3.

Znani sta prvi finalistki v konkurenci dvojic. To sta Španka Leyre Romero Gormaz in Italijanka Nuria Brancaccio. Njeni tekmici v nedeljskem finalu bosta zmagovalki dvoboja Estelle Cascino/Anastasia Detiuc - Lina Gjorcheska/Jil Teichmann.

Sobotni spored na teniških igriščih v Tivoliju se bo začel ob 11. uri z polfinalnima dvobojema Danilović - Parrizas Diaz in Jones - Teichmann.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta