(VEČER NA EURU) Na tisoče slovenskih navijačev pred tekmo z Anglijo v Kölnu ogrevala Siddharta

M.D.
25.06.2024 11:28

Dan pred tekmo Slovenije z Anglijo so se v Kölnu družili navijači. V čokoladnem muzeju sta bila gosta slovenskega večera ob reki Ren nekdanja kapetana kozličkov in člana reprezentance Mišo Brečko in Dominic Maroh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Siddharta za navijače.
Miha Dajčman

Slovenska nogometna reprezentanca bi si nocoj vsaj z remijem proti Angliji v Kölnu lahko zagotovila prvi preboj v izločilne boje velikih tekmovanj. Znova bodo imeli Slovenci številčno podporo s tribun. Že v nedeljo smo prve Slovence videli v središču mesta, ko so številčnejše Angleže pošiljali domov. Podobno je bilo tudi sinoči, ko je razgreto ozračje umirjala kölnska policija.

Slovenski navijači v navijaški coni Tanzbrunnen.
Miha Dajčman

Čez dan je bilo v navijaški coni Tanzbrunnen bolj umirjeno. Na enem od igrišč v parku ob reki Ren sta se v nogometu pomerili ekipi slovenskih in angleških navijačev. Povedli so Otočani, končalo pa se je s kar 6:1 za Slovence. Takšen rezultat bi zagotovo podpisali tudi nocoj. 

Slovenski navijači so v prijateljskem obračunu premagali Angleže.
Zsn

Prijetno vzdušje je bilo včeraj tudi v muzeju čokolade na Renu. Slovensko veleposlaništvo v Nemčiji, Slovenska turistična organizacija in Nogometna zveza Slovenije so tam dan pred državnih praznikom organizirali slovenski večer. Dogodek je povezovala Mojca Mavec, posebna gosta prireditve pa sta bila nekdanja slovenska reprezentanta in dolgoletna člana Kölna Mišo Brečko in Dominic Maroh, oba sta bila tudi kapetana kozličkov. 

Dominic Maroh in Mišo Brečko sta bila častna gosta slovenskega večera v Lindtovem čokoladnem muzeju na Renu.
Matija Brodnjak

Popoldan se je v navijaški coni Tanzbrunnen začel koncert Siddharte. Ob 17.30 sledi zbor slovenskih navijačev na Kitschburger Strasse blizu stadiona, ob 18. uri pa skupinski odhod na RheinEnergieStadion. Tekma Slovenije in Anglije v Kölnu ob 21. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta