(FOTO) Euro: Hrvati tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom iz vodstva v remi z Italijo

Va, STA
24.06.2024 23:19

Točka Italijanov, ki so si jo priigrali v zadnjih sekundah tekme, je dovolj, da so azzurri osvojili drugo mesto v skupini in si zagotovili osmino finala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šok za Hrvate: Mattia Zaccagni je izenačil. 
Reuters

Hrvaška in italijanska nogometna reprezentanca sta se v tretjem, zadnjem krogu predtekmovanja v skupini B na evropskem prvenstvu v Leipzigu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Hrvaško je v vodstvo v 55. minuti popeljal kapetan Luka Modrić, ki se je tako po nekaj sekundah oddolžil za zgrešeno enajstmetrovko. Odločilno točko pa je Italijanom globoko v osmi minuti sodnikovega dodatka zagotovil Mattia Zaccagni.

Reuters
Reuters

Hrvati so EP odprli s porazom proti Španiji (0:3) in remijem proti Albaniji (1:1), Italijani pa so za uvod premagali Albance (2:1) in minimalno klonili proti Špancem. Italijani so si s prvim remijem na turnirju zagotovili drugo mesto in izločilne boje.

Iz te skupine si jih je zagotovila tudi Španija, ki je v Düsseldorfu za konec ugnala Albanijo z 1:0 in z devetimi točkami končala na vrhu. Italijani so zbrali štiri točke, Hrvati pa dve in so na tretjem mestu zaradi slabe razlike v prejetih in danih zadetkih najverjetneje ostali brez osmine finala.

Reuters
Reuters
Reuters
Ko se je na družabnih medijih pojavila poročna slika Nizozemca z Italijanom, je predolg podaljšek na tekmi Hrvaške dobil logično razlago.  
Reuters

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta