Večni derbi: Kvesić dosegel gol iz enajstmetrovke, Olimpija - Maribor 1:0

Mar.K.
15.10.2022 19:45

V derbiju 13. kroga prve lige se bosta v ljubljanskih Stožicah udarila največja kluba v državi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ažbe Jug bo prvič po aprilu začel v prvi enajsterici Maribora.
Profimedia

Odštevanje se bliža koncu. Nogometaši Olimpije in Maribora se bodo nocoj udarili na večnem derbiju. Dvoboj v Stožicah se je začel ob 20.15.

Popotnica ne za eno ne za drugo ekipo ni dobra. Maribor je v prejšnjem krogu v Ljudskem vrtu izgubil proti Kopru, za povrh pa je trener Damir Krznar izpolnil kvoto rumenih kartonov in bo svoj prvi večni derbi v Sloveniji moral spremljati s tribune. Še slabše je šlo Olimpiji. Ekipa, ki je v prvih 11 krogih zabeležila kar deset zmag, je z 1:6 padla na mestnem dvoboju proti Bravu. "Napovedal sem, da bo prišel poraz, saj se to dogaja tudi največjim ekipam na svetu. Smo le ljudje, ne roboti, stroji. Mladi igralci si zaslužijo spoštovanje in podporo. To ne velja le za mojo ekipo, ampak za vse klube, igralce in trenerje v slovenski ligi. Pred porazom nismo bili najboljši na svetu, zdaj nismo najslabši," je o tednu pred derbijem dejal trener Olimpije Albert Riera.

Zmaji imajo še vedno obilno prednost pred večnimi rivali, Maribor pred 13. krogom zaostaja za 13 točk. "Derbi je res nekaj posebnega ne glede na stanje na lestvici in na trenutno formo. Vse je mogoče," se na razmerja na tabeli ne ozira Damir Krznar.

Eno od glavnih vprašanj za mariborskega trenerja je bilo, koga bo postavil med vratnici. Mladi Samo Pridgar, ki je na zadnjih dveh tekmah zamenjal poškodovanega Menna Bergsna, zaradi rdečega kartona na tekmi proti Kopru ne sme nastopiti. V prvo enajsterico se je prvič po aprilu vrnil Ažbe Jug. Izkušeni Rušan, ki je okreval po poškodbi rame, bo nocoj tudi v vlogi kapetana. Povratnika bo med vratnicama imela tudi Olimpija. Prvič po 6. krogu bo njeni obrambi poveljeval Matevž Vidovšek.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta