(VIDEO) Kurtić z grabljenjem za mednožje ni provociral Srbov, sporočilo je bilo namenjeno medijem

M.D.
13.06.2022 10:36

Po remiju med Slovenijo in Srbijo z 2:2 je eden bolj izkušenih nogometašev v slovenski vrsti razburil javnost. Srbi so si gesto Jasmina Kurtića napačno razlagali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmin Kurtić je z neprimerno gesto, namenjeno slovenskim medijem, razburil srbsko javnost. 
Reuters

Dan po razburljivi tekmi med Slovenijo in Srbijo v razprodanih Stožicah, kjer so imeli glasno podporo gostje, so se srbski mediji razpisali o "primitivni in vulgarni provokaciji" slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Vezist, ki je kot posojen nogometaš v minuli sezoni blestel v dresu grškega Paoka, je z grabljenjem za mednožje razburil srbsko javnost. Toda gesto Kurtića so si Srbi interpretirali napačno.

Po sramotnem porazu Slovencev na Marakani z 1:4 so bili varovanci Matjaža Keka tarča številnih kritik. Pred obračunom v Oslu proti Norveški, ki se je končal z remijem 0:0, so v slovenskem športnem dnevniku Ekipa v napovedi slovenske enajsterice ob Janu Oblaku izrisali še deset polj z napisom "nekdo z jajci".

Po obračunu z Norveško so se slovenski nogometaši odločili, da medijem, z izjemo imetnika pravic za ligo narodov, ne bodo na voljo. Jan Oblak je v eni od izjav dejal, da bodo raje govorili na igrišču. V drugem polčasu tekme v Stožicah je Slovencem proti Srbiji uspelo izenačiti, 33-letni Kurtić pa je proti tribuni z novinarji, kjer ni bilo srbskih ali slovenskih navijačev, z grabljenjem za mednožje najverjetneje želel pokazati, da slovenska izbrana vrste le "ima jajca".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta