(VIDEO) Luka Dončić pomagal izsiliti dva podaljška: Dallas v gosteh premagal Lakerse

STA, M.R.
13.01.2023 07:18

Košarkarji Dallas Mavericks so v ligi NBA tokrat gostovali pri Los Angeles Lakers in v razprodani dvorani crypto.com Arena po dveh podaljških slavili zmago s 119:115.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić in Max Christie
Gary A. Vasquez

Prvi zvezdnik teksaške ekipe Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček s 35 točkami, 14 skoki in 13 podajami, je bil tudi najbolj zaslužen, da se je tekma prevesila v podaljšek.

To je bil za 23-letnega Slovenca že deseti trojni dvojček v sezoni.

Dončić pa je bil kar dvakrat na tekmi odločilen mož za Dallas; prvič je z izjemno trojko ob koncu rednega dela popeljal svojo ekipo v podaljšek, nato pa je "vajo ponovil" še ob koncu prvega podaljška.

Christian Wood je k zmagi dodal 24 točk in 14 skokov za Dallasovo četrto zaporedno zmago nad LA Lakers. Tim Hardaway ml. je zbral 22 točk in osem skokov za goste iz Teksasa, Spencer Dinwiddie pa je dosegel dva koša v drugem podaljšku za zmago.

Russell Westbrook v napadu proti Luki Dončiću
Gary A. Vasquez

"Sedaj sem kar pošteno utrujen. Mislim, da sem prikazal dobro igro, z veliko energije. Zdaj res komaj čakam na počitek," je dejal Dončić, ki je imel le devet sekund premora v zadnjih 40 minutah tekme.

"Bil sem kar presenečen, ker sem pričakoval, da bodo storili prekršek. Sam pa sem želel čim prej žogo preusmeriti v koš in jih prehiteti," je o izjemnem izenačujočem košu ob koncu rednega dela povedal Dončić.

Za domače, ki so po petih zmagah v nizu zdaj izgubili drugič zaporedoma, je Russell Westbrook dosegel 28 točk. Prvi zvezdnik LeBron James, ki vodi tudi v točkovanju za tekmo zvezd All-Star, pa je zbral 24 točk, 16 skokov in devet podaj.

"Po zaostanku smo si priigrali priložnosti za zmago. Vendar nam v zaključkih nikakor ni uspelo, da bi prišli v igro in storili tisti zadnji korak," je tekmo strnil James, ki je iz igre metal le 9:28 in zgrešil vseh sedem poskusov za tri točke.

Naslednja tekma Dallas čaka v soboto, ko bo gostoval pri Portland Trail Blazers.

Boston dobil derbi proti Netsom

Vodilna ekipa lige Boston Celtics pa je na derbiju vzhodne konference zabeležila novo zmago, potem ko je s 109:98 premagala Brooklyn Nets, s peto zaporedno zmago pa je še povečala prednost pred mrežicami na vrhu konference na tri tekme.

Zvezdnik Keltov Jayson Tatum je imel slab strelski večer, saj je zadel le sedem od 22 metov na poti do skupno 20 točk in 11 skokov.

Marcus Smart in Malcolm Brogdon sta vsak dodala po 16 točk za Boston, ki je le malo pred tekmo izvedel, da Jaylen Brown zaradi poškodbe ne bo igral. Brown je večer pred tem New Orleansu nasul 41 točk.

"Ko se tako zapodimo na igrišče in začnemo divjati, nas je težko zaustaviti," je dejal Smart: "Uspelo se nam je vrniti tudi v obrambo in jo dobro postaviti."

Pri mrežicah pa je manjkal superzvezdnik Kevin Durant, ki si je proti Miamiju nategnil kolenske vezi, zaradi česar bo odsoten več tednov. Prvi strelec Brooklyna je bil Kyrie Irving s 24 točkami.

Miami premagal Milwaukee

Mrežice so na vzhodu vseeno ostale pol tekme pred oslabljenimi Milwaukee Bucks, ki so s 102:108 klonili na Floridi proti Miami Heat. Gabe Vincent je za vročico dosegel 28 točk, Bam Adebayo 24 in 12 skokov, Jimmy Butler pa 17 in 11 skokov.

Milwaukee, pri katerem je med številnimi manjkal tudi prvi zvezdnik in dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Giannis Antetokounmpo, je v drugi četrtini vodil za 15 točk, vendar je gostiteljem uspelo pripraviti preobrat.

Philadelphia 76ers so v boju za četrto mesto na vzhodu s Clevelandom zdaj zaostali za njim po domačem porazu proti Oklahoma City Thunderju s 114:133. Shai Gilgeous-Alexander je dosegel 37 točk in pomagal gostiteljem presenetiti Sixers.

Cavaliers so gostovali pri Portland Trail Blazers in na krilih 26 točk Donovana Mitchella slavili zmago s 119:113. Jarrett Allen je k zmagi dodal 24, Darius Garland pa 20 točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta