(VIDEO) V "vojni za Dinamo" ovaden trener Maribora Damir Krznar: Ne vem, za kaj gre

M.D.
18.01.2023 12:25

Sportske novosti poročajo, da so 45 članov skupščine zagrebškega Dinama in trije člani nadzornega sveta kluba kazensko ovadili Zdravka Mamića in njegove podpornike. V četrtek bo Mamić v BiH spregovoril za javnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Na Maksimiru je bil včeraj uveden poostren nadzor, inšpekcija pa podrobno preiskuje dogajanje v najtrofejnejšem hrvaškem klubu. Sportske novosti navajajo, da je 45 članov skupščine kluba s še tremi člani nadzornega sveta Dinama zoper kontroverznega Zdravka Mamića in njegove podpornike ter sodelavce vložilo kazensko ovadbo. Med 49 ovadenimi je po pisanju hrvaškega športnega medija tudi trener Maribora Damir Krznar, ki je dolga leta igral za Dinamo in v Zagrebu deloval kot trener.

Vlagatelji kazenske ovadbe Mamiću očitajo, da je po prekinitvi delovanja z Dinamom - ta se je zgodila po pravnomočni sodbi - izvajal pritisk na upravni odbor kluba. Med drugim je Mamić ob koncu prejšnje sezone želel, da bi novi trener modrih postal Izolan Darko Milanić, ki bi na klopi nasledil Anteja Čačića​, kar se ni zgodilo.

Reuters

 

Dolga leta prvi mož Dinama, ki je pred hrvaško roko pravice prebežal v BiH, jutri ob 12. uri v Mostarju organizira novinarsko konferenco. "Prišel je čas, da psu rečemo pes in tatu, da je tat," je ob najavi srečanja z mediji zapisal Zdravko Mamić.

Po pripravljalni tekmi Maribora z Aluminijem, ki so jo vijoličasti dobili z 2:0, smo Damirja Krznarja prosili za komentar o kazenski ovadbi zoper Mamića in njegove podpornike. "To je nepomembno za našo zgodbo (v Mariboru, op.p.). Ne bi komentiral. Ne vem, za kaj gre," je dejal Hrvat. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta