Vroči derbi Mariboru, šov sodnika Davida Šmajca zasenčil Ažbe Jug

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.02.2023 17:11

Maribor je z goloma Žana Vipotnika in Marka Božića z 2:0 premagal Olimpijo. Sodnik izključil Josipa Iličića.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik je na zadnjih petih tekmah dosegel devet golov. 
Igor Napast

Mariborčani nadaljujejo s serijo zmag v prvi ligi, četa Damirja Krznarja je slavila na sedmi prvenstveni tekmi zapored. Olimpija, ki ima štirinajst krogov pred koncem sezone pred vijoličastimi 12 točk prednosti, je v 22. krogu doživela šele tretji prvenstveni poraz. Polni Ljudski vrt je najprej z aplavzom nagradil Vijol'čnega bojevnika za leto 2022, v petnajstem izboru za najbolj srčnega nogometaša so pristaši Maribora izbrali kapetana Martina Milca.

Navijači Maribora izbrali: Vijol'čni bojevnik 2022 je Martin Milec

Hrvaški trener na klopi gostiteljev v prvi postavi ni naredil spremembe v primerjavi s tekmo v Kopru. Na klopi je bil namesto Altina Kryeziuja Luka Božičković, izven kadra so ostali še novinca Arnel Jakupović in Denis Alijagić ter Nemanja Mitrović, Ishaq Rafiu, Samo Pridgar in Marko Zalokar.

Igor Napast

(FOTO) Večni nogometni derbi Maribora in Olimpije z 2:0 dobili Štajerci

Mariborčani so bili v prvem polčasu ob discipliniranem branjenju med napadi zeleno-belih nevarnejši s hitrimi prehodi v napad. V 22. minuti je za 1:0 zadel Žan Vipontik, ki je gol dosegel na peti zaporedni tekmi. Z lepo podajo v prazen prostor je Konjičana našel Ivan Brnić. Prvi strel napadalca Maribora je Matevž Vidovšek ubranil, odbito žogo pa je nato Vipotnik poslal za hrbet Korošca. Z dvanajstim golom v tej sezoni je 20-letnik sam na vrhu lestvice strelcev v prvi ligi.

Mariborčani so še nekajkrat poskusili v prvem polčasu, prednost pa povišali v 42. minuti, ko je akcijo znova začel Brnić. Gregor Sikošek je po podaji 21-letnega Hrvata prodrl po levi strani in s podajo na sredini kazenskega prostora zaposlil Marka Božića, ta pa je bil natančen za 2:0.

Igor Napast
Igor Napast

Drugi polčas se je začel s šovom sodnika Davida Šmajca, ki je že v prvem delu večkrat poskrbel za negodovanje navijačev v Ljudskem vrtu. V 48. minuti je dosodil enajstmetrovko po prostem strelu, ko je v živem zidu z roko igral Josip Iličić. Kranjčanu pa je sodnik nato pokazal drugi rumeni karton. Enajstmetrovko je izvedel Mario Kvesić, z odličnim posredovanjem pa se je izkazal 30-letni Ažbe Jug. Rušan je najstrožjo kazen ubranil na drugi tekmi zapored.

Mariborčani kljub igralcu manj v nadaljevanju niso prepustili pobude zmajem. V 63. minuti pa se je zgodilo, kar se pred tem na 16 tekmah, ki jih je Šmajc sodil Olimpiji, ni - Kranjčan je izključil nogometaša zeleno-belih, bočni branilec Aljaž Krefl je dobil drugi rumeni karton. V nadaljevanju se v raztrgani igri izid ni spremenil, je pa postalo vroče na severni tribuni Ljudskega vrta, kjer so za nerede ob koncu tekme poskrbeli pristaši zmajev.

Igor Napast
Igor Napast

Več o tretjem večnem derbiju v tej sezoni v ponedeljkovem Večeru ter na vecer.com/com

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta