Vse bliže vročemu scenariju: Olimpija pred 5500 gledalci v Stožicah ugnala Tabor

Borut Planinšič ml.
02.04.2023 20:58

Z zmago nad sežanskim Taborom so zeleno-beli zadržali petnajst točk prednosti pred Mariborom, Celje ob pomembni točki za Evropo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko je zabil gol št. 6 v tej sezoni, a Celjani so ostali brez zmage.  
Andrej Petelinšek

Nogometaši Olimpije so odgovorili na hat-trick Žana Vipotnika za NK Maribor v Novi Gorici. Ne tako prepričljivo, v Stožicah so "le" z 1:0 premagali Tabor iz Sežane, a bilo je povsem dovolj, da so po 29. krogu prve lige zadržali petnajst točk naskoka. Tako smo vse bliže scenariju, ko bi lahko lov na naslov državnega prvaka tudi teoretično odločil derbi 31. kroga v Ljubljani, neposredni spopad Olimpije in Maribora v nedeljo, 16. aprila. Zmaji se očitno že segrevajo za takšen razplet in veliko zabavo s posebnimi gosti iz Maribora. Na tekmo s Sežanci so v Stožice z odmevno marketinško akcijo zvabili kar okoli 5500 gledalcev. Celo navijaška skupina Green Dragons, večno sprta z vodstvom kluba, je sporočila, da so odnosi z upravo zdaj nekoliko toplejši. Rezultat solidno napolnjenih tribun: že v peti minuti so gostje, ki ostajajo pribiti na zadnje mesto, povsem pozabili na Anesa Krdžalića. S podajo ga je zlahka našel Timi Max Elšnik, da je s treh metrov zadel z glavo za 1:0. Pritožbe Sežancev, da si je Krdžalić pri tem pomagal z roko, so bile zaman. A tu se je Olimpija, namesto da bi navduševala redko tako poln stadion, ustavila. Kar nekaj priložnosti je imel Tabor, da bi iz Ljubljane celo odnesel točko.

Kakšna bo prihodnost Žan Vipotnika, ki so ga v Novi Gorici spremljali predstavniki zagrebškega Dinama?

Celjani so doma izgubili pomembni točki v boju za Evropo. Z Radomljami so igrali 1:1, potem ko je prvi gol v 15. minuti zabil Aljoša Matko, v 50. minuti pa izenačil Madžid Šošić. Pod vodstvom trenerja Oliverja Bogatinova se Radomljani, ki so v nogometni pomladi izgubili le z Olimpijo, zdijo vse bolj zreli za obstanek, boj za preživetje med prvoligaši pa vse bolj primorska zadeva Gorice in Tabora.

Celju se je na dve točki približal Koper, ki je na Bonifiki z 1:0, z golom Ivana Novoselca v 26. minuti, ugnal Bravo. Ta je na devetih tekmah drugega dela sezone osvojil vsega pet točk. Da je bilo Koprčanom še lažje, je že v 34. minuti rdeči karton dobil David Flakus Bosilj. Tretja zmaga zapored je napoved konca krize "kanarčkov", a kdo ve, kako dolgo bo trajalo, ko pa v soboto odpotujejo v Ljudski vrt. Sinoči je 29. krog končal obračun Domžale - Mura, pozornost se zdaj najprej znova seli k pokalnemu tekmovanju. V sredo bosta prvi četrtfinalni tekmi Aluminij - Koper in Maribor - Primorje, dan pozneje Rogaška - Bistrica in Olimpija - Celje. (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta