V mestu vrtnic nič novega, Vipotnik s hat-trickom odpeljal Maribor do gladke zmage proti Gorici

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
01.04.2023 19:25

Vijoličasti po reprezentančnem premoru s prepričljivo zmago s 3:0 odpravili Gorico in se utrdili na drugem mestu prvoligaške lestvice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik se je proti nekdanjemu klubu podpisal pod 15., 16. in 17. zadetek v sezoni.
Andrej Petelinšek

Na zahodu nič novega. Vsaj ko gre za nogomet. Novi trener Gorice Edy Reja, nekdanji strateg Lazia in Napolija ter večni kandidat za klop slovenske reprezentance, je po prihodu med vrtnice sicer izboljšal goriške obete po obstanku med prvoligaši, zdravila za stare rane pa ni uspel najti. Maribor proti Gorici običajno pač zmaguje. V 29. krogu ni bilo nič drugače. S tremi goli Žana Vipotnika so se vijoličasti utrdili na drugem mestu lestvice, tretjemu Celju, ki je proti Radomljam iztržilo (le) remi z 1:1, pobegnili na tri točke prednosti in se Olimpiji vsaj do jutrišnjega gostovanja Tabora v Stožicah približali na 12 točk.

Štirikratni prvaki v zadnjem obdobju ležijo vijoličastim, kar 18 tekem v nizu Maribor proti Gorici ni izgubil, Primorci so s teh dvobojev potegnili le dve točki. Da se bo tradicija nadaljevala, je dala slutiti že akcija v 14. minuti. Marko Tolić je z domiselno podajo spravil v ogenj Ivana Brnića, krilni napadalec je potegnil po levi strani in namestil žogo pred gol Žanu Vipotniku. Napadalec, ki je odlično formo prejšnji teden potrdil tudi v dresu članske reprezentance Slovenije ob zmagah proti Kazahstanu in San Marinu v kvalifikacijah za Euro 2024, si priložnosti ni pustil vzeti. Malo mu je pomagal še vratar Matevž Dajčar in žoga je končala v mreži.

Pa se je 21-letnik na čelu goriške obrambe hitro odkupil. Ko je del primorske delegacije na vrhu tribune ugotavljal, ali je ženi enega najbolj glasnih, sploh ko je bilo treba komentirati sodniške odločitve, navijača sinje modrih ime Dragana ali Gordana, se je oglasil sodnik. No, oglasil se je VAR. Posnetek je potrdil, da je branilec Matija Širok po prostem strelu Brnića v kazenskem prostoru igral z roko. Enajstmetrovka za Maribor! Pa je Marko Tolić ni izkoristil, Dajčar ga je prebral, krenil v svojo desno stran in strel napadalnega vezista odbil.

Gorica je v finišu prvega polčasa preživela še poskusa Brnića in Tolića, tudi v začetku drugega polčasa je še imela v rokah minimalen zaostanek, ko je Vipotnik z bližine zgrešil žogo, zadetek Tolića pa je bil (upravičeno) razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Najbolj vroč napadalec lige iste napake ni ponovil dvakrat. Protinapad v 59. minuti je Žan Vipotnik zaključil precej bolj suvereno. Z močnim diagonalnim strelom je povišal štajersko vodstvo.

Konjičan se proti svojemu nekdanjemu klubu – za Gorico je kot posojeni član Maribora igral spomladi 2021 – ni ustavil pri dveh golih. Tretjega mu je v 63. minuti namestil Brnić, ga našel s podajo z leve strani, 21-letni Konjičan pa se je podpisal pod 17. ligaški gol v sezoni. Goriški upi po kakšni točki so bili takrat dokončno pokopani, Damir Krznar si je lahko privoščil, da Vipotniku v zadnjih 20 minutah nameni počitek, Josipa Iličića pa pusti na klopi, Maribor je na svoj račun že dodal tri nove točke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta