Za Maribor v Martjancih proti pomurskemu nižjeligašu Čardi gol dosegel avstralski napadalec

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.06.2022 21:00

Nogometaši Maribora so po petih dneh priprav na novo sezono odigrali prvo pripravljalno tekmo in proti Čardi slavili s 5:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ob 50-letnici vijolično-rumenih iz Marjancev v bližini Moravskih Toplic, kjer bodo Mariborčani nadaljevali s pripravami na novo sezono, so pri nogometnem klubu Čarda, ki igra v pomurski ligi, gostovali aktualni državni prvaki. Od ponedeljka do petka so varovanci Radovana Karanovića opravili več napornejših treningov, danes pa so odigrali prvo pripravljalno tekmo in slavili s 5:0, po prvem polčasu je bilo 1:0 za Maribor.

Z ekipo še vedno ni reprezentantom, zaradi terapij v minulem tednu pa na tekmi ni igral Aleks Pihler, po poškodbi še vedno okreva tudi vratar Ažbe Jug. Radovan Karanović je ob okrnjenem igralskem kadru priložnost ponudil igralcem iz mladinske šole Maribora, prvič je med vratnicama 16-kratnih prvakov stal Marko Zalokar, igral pa je tudi 25-letni avstralski napadalec Milislav Popović, ki je na preizkušnji pri vijoličastih.

Milislav Popović je za Maribor debitiral v Martjancih.
Miha Dajčman

Za Maribor je gol v prvem polčasu dosegel Rok Sirk v 14. minuti. V drugem delu so zadeli še 17-letni Tine Čuk v 63. minuti, Popović v 85. minuti ter v 87. in 88. minuti dvakrat Žan Vipotnik.

"Za nami je zelo delaven teden. Včeraj smo opravili dva močna treninga in morda se je to na nek način pokazalo na igri, saj ta ni bila na nivoju, ki smo ga želeli. Morda smo dobili tudi odgovore na določena vprašanja. Ekipa še ni kompletna. Po tej tekmi pa se že obračamo k novemu tednu," je po zmagi nad Čardo dejal trener Maribora Radovan Karanović.

V soboto je trener Radovan Karanović pričakoval več. Razloge za igro, slabšo od pričakovane, je iskal tudi v napornih treningih.
Andrej Petelinšek

Po seriji treningov v Moravskih Toplicah se bodo Mariborčani v soboto, 18. junija v Radencih pomerili z makedonskim predstavnikom v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo, nasprotnik bo moštvo KF Shkendija. Še prej, v torek, 14. junija, bodo Mariborčani izvedeli, kdo bo njihov tekmec v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Več iz tabora vijoličastih po prvem tednu priprav v nedeljo na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta