(VAŠ GLAS) Zahoviča za selektorja, direktorja ... Kek pa naj ostane

Borut Planinšič ml.
11.06.2022 06:01

Dilema, ali naj bo Matjaž Kek še naprej selektor, vas je pošteno podžgala, dragi bralci in bralke Večera. Tukaj so vaši predlogi, kako rešiti slovenski nogomet

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Ni vsega Kek kriv, največ so krivi igralci, ki ga ne poslušajo."
Reuters

Ne, ni vam vseeno za našo nogometno reprezentanco, dragi bralci in bralke Večera. Ogromno odzivov smo dobili ob dilemi, ali naj Matjaž Kek, ker se je sredi nedeljske tekme s Srbijo spraševal o smislu, ostane selektor ali odide. Je četrtkova tekma v Oslu, ki jo je deloma vodil iz ozadja, spremenila vaše mnenje? Verjamemo, da ne, pa saj ste Keka večinoma vzeli v bran že po debaklu v Beogradu. Bolj ste jih napeli nogometašem, čeprav sta med vašimi predlogi tudi zamenjava vseh pri Nogometni zvezi Slovenije in stara ideja - Zahota za selektorja.

Samo Ljudski vrt nas reši

"Reprezentanca je trenutno na nivoju, kot je bila po osamosvojitvi Slovenije, v času Zdenka Verdenika, pa še takrat je imela tisto, česar sedaj že dobrih deset, dvanajst let nima, to je predvsem ponos, da igraš za državni grb," piše Aleš Kramberger. "Se spomnim, da so bile tekme reprezentance pri nas doma vedno dogodek, na katerega se je čakalo. Sedaj pa zdržimo prvi polčas in je to to. Reprezentanti, strokovno vodstvo in celotna NZS so stvar zavozili do te mere, da rešitve ni na vidiku. Največja razlika med generacijama, ki sta šli na Euro 2000, SP 2002 in 2010, in sedanjo je, da imajo igralci sedaj že urejene kariere, dobro služijo za naše razmere in se jim ni treba dokazovati. Prejšnji reprezentantje pa so ravno preko tekem za reprezentanco opozorili nase in si uredili prestope v boljše klube," doda Kramberger in razmišlja, kje tiči rešitev: "Verjetno v tem, da bi se končno menjalo vodstvo NZS in s tem tudi selektorja.

Vsa čast Matjažu Keku in Srečku Katancu za to, kar sta naredila v svojih prvih obdobjih. Ko sta se vrnila, tega več ni bilo. Na mestu selektorja ali vsaj športnega direktorja reprezentance potrebujemo Zlatka Zahoviča. Mislim, da bi tip, kot je Zahovič, končno povedal reprezentantom stvari, ki se jih bojijo slišati, verjamem pa, da bi po njih bili lačni uspeha."

Še ste vrteli idejo o veliki vrnitvi Zahoviča. "Zahoviča za predsednika NZS. Kek pa mora ostati. Problem je v nogometni zvezi," meni Martin Jarc. Branko Burjan mu odgovori: "Res bi morali narediti red na zvezi. Ker se je kakovost slovenskega nogometa zelo poslabšala. Zaho pa je največji krivec, da se je poslabšal mariborski nogomet, kar Šuler samo nadaljuje. Mladi ne dobijo priložnosti, važne so provizije za tujce." In smo že pri NK Maribor. Edvard Pfajfar zapiše: "Imamo Radovana Karanovića v Mariboru. Človek razmišlja z glavo, ne kot eni ... samo za slavo. Slovenija je kot Gruzija in še par takih, kaj več ne moremo pričakovati." Miha Vuk pristavi staro željo navijačev: "Samo ena stvar lahko reši reprezentanco. Ljudski vrt!"

Lahko pride Ancelotti, Klopp ...

"Naj Kek čim prej odide, na čelo reprezentance pa Milaniča in Zahoviča. To ni šok terapija, to je realnost našega nogometa," pravi Milan Perko. "Ni Kekova krivda, da nimamo, razen Iličića, nikogar, ki bi imel vsaj malo talenta. Oblaka moramo izvzeti iz tega povprečja," gre v bran Jožef Zorko. Toda ... "Kaj talenta, naši igralci nimajo moči, taktičnega znanja, volje, da o kondiciji ne govorimo. Mogoče bi jih lahko prebudil Zahovič, ki ima največjo igralsko avtoriteto v Sloveniji. Več igralcev bi lahko bilo iz domačega prvenstva v reprezentanci. So v tekmovalnem ritmu, kar igralci, ki v tujih klubih sedijo na klopi, niso."

Precej vas vztraja pri Keku. Jožica Jerman, denimo: "Zakaj bi moral oditi? Ima težave z igralci, z Iličićem, na primer." Ali pa Rudi Zavec: "Kek ne igra. Igralci spijo pred svojim golom in gledajo, kako drugi igrajo. Toliko pač trenutno zmoremo. Kaj bi kritizirali Keka." Milan in Zdenka Harl ne najdeta boljšega selektorja: "Kek se trudi, ampak ne gre in ne gre. Ni vsega Kek kriv, največ so krivi igralci, ki ga ne poslušajo, posebej tisti, ki nastopajo v tujini in so zunaj zvezde, za reprezentanco pa nič ne naredijo. Kakega super trenerja pa Slovenija verjetno nima pa čarovnika tudi ne, da bi igralce naučil nogometa in reda." Franci Tašner gre še dlje: "Lahko pride Ancelotti, Klopp ..., pa ne bo nič. Kampl in Handanović sta prav naredila, da ne igrata več za reprezentanco. Žal mi je Oblaka in Šeška, da vztrajata."

Zaupanje naveličanim legionarjem

"Ni mi vseeno, kaj se dogaja v reprezentanci," začne Rudi Kramberger. "Nikoli nisem pričakoval, da bomo svetovni prvaki. Pa vendar sem vedno upal, da bo Slovenija pokazala pravi nogomet. Ja, kaj pa naj naredi Kek? Pri nekaterih 'nogometaših' sploh ni zagnanosti, predvsem pa večini manjka pripadnosti, zavesti, da tekmujejo za Slovenijo. Oblak pa še peščica se srčno borijo. Kek ali kateri koli drug selektor ne more vsiliti igralcem, da se borijo za svojo državo. Zato sem mnenja, da je Kek zelo dober selektor, samo izbire nima." Pripadnost izpostavi še Andrej Stajnko: "Kekova krivda je samo v tem, da preveč zaupa igralcem, ki igrajo v tujini, ki so, tako izgleda, naveličani igrati za reprezentanco. Več bi moral uporabljati igralce iz naše prve lige."

Odzivov je bilo toliko, da jih žal vseh ne moremo objaviti, zato vabljeni k naslednji debati, spoštovani bralci in športni navdušenci. Za konec tokratne debate pa le še ideja Dušana Pavliča: "Bo treba kakšnega Večerovega strokovnjaka postavit." Hvala za zaupanje, gospod Dušan!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta