Zaradi prirejanja izidov suspendirali že sedmega kitajskega igralca snookerja

STA, M.R.
12.12.2022 15:24

Kitajski igralci snookerja so se v zadnjih letih uveljavili med elito tega športa. Trenutno pa so v osrčju preiskave glede prirejanja izidov. Zadnji med tistimi, ki ga je doletel suspenz, je Yan Bingtao.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Yan Bingtao
Profimedia

Dvaindvajsetletni Yan Bingtao, ki je leta 2021 ob svojem prvem nastopu na enem največjih turnirjev sezone, mastersu, prišel do naslova, je dobil takojšnjo prepoved obiskovanja in igranja turnirjev.

Prepoved je izrekla svetovna zveza za biljard in snooker WBPSA, ki preiskuje, ali je šlo pri tem za stavniške namene.

Prejšnji teden je prepoved dobilo še pet kitajskih igralcev, in sicer Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning in Chang Bingyu, že oktobra pa Liang Wenbo. Prepoved bo veljala do zaključka preiskave, so pojasnili pri krovni zvezi.

Prav Bingtao, ki se lahko na odločitev pritoži, je najodmevnejše ime v tej aferi, ob omenjenem glavnem mastersu je osvojil tudi masters v Rigi 2019.

Ta teden bi moral nastopiti na odprtem prvenstvu Anglije, zaradi Kitajčeve prepovedi tekmovanj pa si je nastop v 2. krogu že zagotovil Anglež Ashley Hugill.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta