Ronnie O'Sullivan: Maksimalist pri snukerju, pivu in teku

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.03.2019 03:12

V Sheffieldu bo aprila in maja svetovno prvenstvo v snukerju, eden glavnih favoritov za zmago je spet Roonie O'Sullivan, kontroverzni petkratni svetovni prvak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kontroverzni Anglež Ronnie O'Sullivan je prvi igralec snukerja (po angleško snooker), ki je sto točk oziroma "century" dosegel tisočkrat. Drugi na večni lestvici stotic je legendarni sedemkratni svetovni prvak Stephen Hendry, ki ima 775 "centuryjev".
Najbolj talentirani igralec snukerja vseh časov, z vzdevkom Raketa (The Rocket), je pri 43 na jakostni letvici na prvem mestu, stavnice pa mu pred enim vrhuncem sezone v Sheffieldu napovedujejo največ možnosti za zmago (5/2), sledijo Judd Trump (9/2), Mark Selby (15/2) in Neil Robertson (10/1), ki ga je O'Sullivan premagal ravno v finalu v Prestonu, ko se je znova vpisal v zgodovino.

Šampion težav

O'Sullivan je znan tudi po vsem drugem kot samo po igranju snukerja. Pravijo, da je genij, ki nikoli ne bo izkoristil svojega potenciala, saj ga skozi kariero vseskozi spremljajo vzponi in padci. Zvezda je Anglež postal leta 1993, ko je postal najmlajši zmagovalec prvenstva Velike Britanije (pri 17 letih in 358 dneh). Prvo lovoriko je osvojil v velikem slogu, tako kot dve leti kasneje, ko je prvič osvojil masters. Zdaj ima 36 največjih turnirskih zmag, tri manjše turnirske zmage in 32 zmag z nerangiranih turnirjev. Na svetovnem prvenstvu v Sheffieldu bo lovil šesti naslov.

Ronnie O'Sullivan je mesec pred svetovnim prvenstvom v odlični formi.
Profimedia
Da je genij, mu nihče ne oporeka.
Profimedia

Smisel življenja je ...

Leta 2004 se je zdravil zaradi odvisnosti od drog in alkohola, o čemer je pisal v avtobiografiji. Ni dolgo ostal "čist", znova je začel kaditi marihuano in ponočevati. Po prvi prekrokani noči ga je bilo sram, prej ni pil štiri mesece, potem pa je spet podlegel skušnjavi. Še sam ne ve, kako mu je uspelo prestati vse dopinške teste.
Znova je našel smisel življenja - v teku. "Zaradi teka sem v zadnjih letih srečnejši. Občutek po nekaj pretečenih kilometrih v gozdu je izjemen, ne morem ga primerjati z ničemer," je dejal pred petimi leti, pa čeprav se je nekoč posmehoval, da je tek dolgočasen prav tako kot snuker.

Rekorder rekordov
Profimedia
Pride in zmaga.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta