Zmaji do 18. lovorike državnih prvakov

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
13.01.2023 20:10

Hokejisti Olimpije so v finalu še drugič premagali Jesenice (6:3) in ubranili naslov državnih prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Železarji niso ustavili zmajev na poti do 18. zvezdice.
Jaka Gasar/Dnevnik

Prevelika je kakovostna razlika med prvo in drugo razširjeno avstrijsko ligo. V prvi, ICEHL, Olimpija zaseda zadnje mesto, v drugi, alpski ligi, so Jesenice daleč najboljše. A ko je, letos predčasno, že sredi januarja, prišel čas, da se ekipi udarita za naslov slovenskega državnega prvaka, niti za trenutek ni bilo dileme, kdo je (naj)boljši.

Po torkovi zmaji na domačem ledu s 4:0, na kateri je bilo razmerje v strelih celo 49:8, so zmaji tokrat z visoko razliko slavili še v gosteh pri večnih rivalih v Podmežakli. Bilo je kar 6:3.

Upi na morebitno presenečenje so se Jeseničanom začeli podirati že pred tekmo, ko je zbolel finski vratar Antti Karjalainen. Nadomestil ga je rezervni vratar Urban Avsenik, ki pa je že v uvodnih desetih minutah dvakrat klonil. Njegovo mrežo je načel Jaka Šturm, 18 sekund kasneje pa še Nik Simšič. Izid uvodne tretjine, 3:0, je postavil Aleksander Magovac. V drugi tretjini je Miha Zajc vodstvo povišal na 4:0, za prvi zadetek gostiteljev pa je s strelom z modre črte poskrbel Niki Blomberg. Ta del igre se je končal z rezultatom 5:1, potem ko je bil natančen Jaka Sodja. V zadnji tretjini je Šturm poskrbel, da je z dvema goloma prvi strelec tekme, jeseniška oklepnika Patrik Rajsar in Miha Logar pa za konči izid 6:3.

Za Olimpijo je to že 18. naslov državnih prvakov v samostojni Sloveniji (Jeseničani so se do lovorike dokopali 13-krat), ki so ga Gorenjcem odvzeli že lani, prav tako z 2:0 v zmagah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta