Žreb evropskih nogometnih tekmovanj: Znani tekmeci Olimpije, Maribora in Celja v primeru napredovanja

STA, M.D.
07.08.2023 15:00

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so izžrebali pare zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, evropsko ligo in konferenčno ligo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor je v tej sezoni izločil Birkirkaro in Differdange.
Sašo Bizjak

Slovenski nogometni prvak, ljubljanska Olimpija, bo v torek ob 21. uri proti favoriziranemu Galatasarayu igrala prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Danes pa je v Nyonu dobila potencialnega tekmeca za zadnji krog kvalifikacij. To bo zmagovalec dvoboja med KI Klaksvikom in Moldejem. Zeleno-beli bodo v primeru izpada proti Turkom igrali v zadnjem krogu kvalifikacij evropske lige proti zmagovalcu dvoboja med Qarabagom in HJK Helsinki.

Znana sta tudi potencialna tekmeca Celja in Maribora v play-offu evropske lige. Celjane v primeru napredovanja proti Neman Grodno čaka boljši iz dvoboja med AEK Larnako in Maccabijem Tel Avivom, Mariborčane pa v primeru zmage nad Fenerbahčejem zmagovalec dvoboja Twente - Riga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta