Društvo za footgolf tudi v Mariboru

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
01.05.2024 04:00

Vendar pa, ker tukaj ni igrišča za ta šport, igralci mariborskega društva trenirajo na Ptuju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralci Footgolf društva Maribor, ki so nastopili na državnem prvenstvu v Bovcu.
BK TV

Footgolf je v Sloveniji novejša in manj znana športna panoga, pri kateri namesto palice za golf in majhne trde žogice igralec skuša standardno odbijajočo nogometno žogo z udarci z nogo čim prej spraviti v ustrezno veliko luknjo. Zametki te igre v Sloveniji segajo v leto 2015, ko so footgolf začeli igrati v Bovcu in na Ptuju. Leta 2017 je bila ustanovljena tudi Footgolf zveza, ki je uradna članica svetovne zveze FIFG, ki skrbi za razvoj, promocijo in tekmovanja na šestih slovenskih igriščih, kjer se igra footgolf na 9 ali 18 lukenj. Prvi dve leti je zvezi predsedoval nekdanji nogometni reprezentant Matej Mavrič Rožič, za njim Aleks Kravanja iz Bovca in nato Damijan Turk s Ptuja, sedaj pa je predsednik zveze predsednik Footgolf kluba Ptuj Matija Brodnjak. V zvezo je združenih sedem klubov oziroma društev, kot zadnje se je pridružilo Footgolf društvo Maribor.

Igralci mariborskega društva trenirajo na Ptuju.
BK TV

"Footgolf Maribor je novoustanovljeno prostovoljno športno društvo, ki združuje ljubitelje športa zaradi uresničenja skupnih interesov na področju športa, rekreacije in podobno. Delovanje društva temelji na načelih samostojnosti, prostovoljnosti, nepridobitnosti in enakopravnosti članov. Predvsem je cilj promovirati footgolf na področju Maribora in širše, da pokažemo, kakšen je potencial v našem športu, in pa da povezujemo šport, turizem in gospodarstvo. Naš končni cilj je, da se v Mariboru zgradi ustrezno igrišče, da bi footgolf postal vabljiva igra za širše množice ljudi," je povedal eden od članov Footgolf društva Maribor Dražen Popović.

"Prvi uradni trening našega društva je bil v začetku aprila na igrišču na Ptuju, kjer bomo trenirali tudi v prihodnje. Na trening je prišla večina igralcev in predstavnik Športa Maribor, ki je podprl našo željo, da bi skupaj začeli iskati ustrezno lokacijo za uvrstitev pilotnega projekta igrišča v Mariboru," je dodal Popović. "Člani društva smo svoje znanje in spretnost v footgolfu že preizkusili na tekmovanju. Sredi aprila smo v čudoviti naravi igrišča za golf v Bovcu nastopili na prvi tekmi državnega prvenstva, na kateri je moči merilo 63 tekmovalcev. V mariborski ekipi so bili ob meni Robert Korošec, Admir Ičanovic, Peter Dirnbek in Jaka Rodošek, najboljši rezultat med nami pa je s tremi udarci pod parom uspel Admirju Ičanoviću. Naslednja tekma državnega prvenstva bo 25. maja v Olimju, na kateri naj bi nastopilo še več tekmovalcev našega društva," zaključi Dražen Popović.

Pri footgolfu je pomembna predvsem natančnost udarca žoge.
BK TV
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta