(FOTO) Marija Ferlič je z najdražjimi obeležila sto let. V Domu Tezno se je razlegala pesem, zvonci kurentov

Branka Bezjak Branka Bezjak
06.02.2024 14:58

V Domu starejših občanov Tezno je bilo danes ob častitljivem jubileju Marije Ferlič posebno slavje. Sorodniki, prijatelji, tudi župan občine Duplek ji je izrekel čestitke. Člani društva upokojencev, so slavljenki zapeli in zaigrali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marija Ferlič s svojimi sorodniki in drugimi, ki so ji prišli voščit
Andrej Petelinšek

Marija Ferlič iz Zgornjega Dupleka, ki zadnja tri leta biva v Domu starejših občanov Tezno, danes zaznamuje sto let. Ob tej priložnosti so ji čestitali in z njo nazdravili številni. Marija je rodila osem otrok, dva je izgubila že zelo zgodaj, dva sinova sta umrla nedavno. Ima pa še enajst vnukov, sedemnajst pravnukov in dve prapra vnukinji. Prišli pa so tudi drugi iz njenega domačega kraja, prijatelji, sosedje, tudi župan Dupleka Mitja Horvat. Pred leti je bila namreč tudi Marija zelo aktivna v kraju, prisotna na prireditvah, pela je v pevskem zboru. Tako je tudi danes malo pritegnila k pesmi pevk in harmoniki. Za posebno vzdušje pa so poskrbeli še kurenti KUD Polanec iz Starš. 

Prišli so tudi kurenti KUD Polanec iz Starš. 
Andrej Petelinšek

Preden je prišla živet v dom, je živela povsem samostojno v svoji hiši, nato pa se je pri padcu tako poškodovala, da je pristala na vozičku in odšla v dom starostnikov, kjer se dobro počuti, pravijo njeni bližnji, ki so tudi pohvalili dobro oskrbo v Domu Tezno. 

V Domu starejših občanov Tezno je kar šest stanovalcev, ki so že dopolnili sto let. Ob slavljenki Mariji Ferlič je desno Marija Vodan, ki bo v soboto dopolnila 102 leti, in Doroteja Zorec, ki je pred kratkim dopolnila 101 leto. 
Andrej Petelinšek

Praktično vse življenje se je Ferličeva preživljala z delom na kmetiji in prodajo pridelkov na Mariborski tržnici, kar je zelo rada opravljala. Čeprav je tudi moža zgodaj izgubila in torej sama ostala z otroki, je Marija Ferlič po besedah vnukinje Andreje Urbanije zmeraj ohranjala pozitiven odnos do življenja, znala prebroditi vse prepreke, ki so ji prišle na pot. "To je res lep jubilej, vesel dan za vse nas," je povedala vnukinja.

Andrej Petelinšek

Dodajmo še zanimivost, da hranimo v Večerovem arhivu še prispevek o gospe Mariji iz leta 1993. Jeseni tisto leto je namreč na uredništvo prinesla veliko cvetačo, ki jo je pobrala s svoje nekaj arov velike njive. "Že večkrat sem pridelala nenavadno veliko zelenjavo, vendar je nisem prinesla. Ko sem zagledala tole, sem pomislila, da bi jo z zanimanjem pogledali tudi drugi. Cvetača, ki tehta štiri kilograme, namreč ne zraste vsak dan," je še povedala takrat.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta