(FOTO) Med gledalci komedije v Pekrah predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je sicer v vsaki predstavi "na odru"

Branka Bezjak
23.02.2024 21:00

Predstavo Pesnikova žena prihaja si je nocoj na povabilo gledališčnikov iz Peker ogledala tudi predsednica države, ki je pravzaprav vsakokrat z gledališčniki na odru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor iz predstave Pesnikova žena prihaja 
Andrej Petelinšek

Zaradi velikega zanimanja, je bila nocoj že četrta ponovitev predstave Pesnikova žena prihaja članov skupine Smej se z nami - Gledališče KD Pekre - Limbuš. Ponovno so napolnili dvorano in tokrat se je njihovemu povabilu odzvala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar. Ob prihodu so jo pozdravili in se jih zahvalili za obisk predsednik KD Pekre - Limbuš Stanko Zorec, podpredsednik društva Gregor Antoličič, ki je tudi režiser predstave, in avtor dramske predloge Tone Partljič, sicer umetniški vodja gledališke skupine.  

Gregor Antoličič, Nataša Pirc Musar, Tone Partljič in Stanko Zorec
Andrej Petelinšek

"Odkar sem predsednica, veliko hodim v gledališče. Predvsem pa sem se odločila, da ne bom obiskovala le predstav v Ljubljani, ker menim, da je veliko vrhunskih predstav tudi zunaj prestolnice. Kulturniki so to zelo lepo sprejeli, poleg tega zame to ni posebna obveznost, ampak resnično rada grem v gledališče. Amaterska gledališča pa so poseben izziv za obiskovalce in ustvarjalce," je za Večer povedala pred predstavo in še dodala, da se zelo veseli ogleda. Da se je že prej prepričala, kako jo omenjajo v predstavi, saj da je poslala nekoga v izvidnico, se je še pošalila. Po predstavi pa so se ji ustvarjalci predstave zahvalili s šopkom, sledilo je tudi skupinsko fotografiranje. 

Predsednica države Nataša Pirc Musar v pogovoru s Tonetom Partljičem in Gregorjem Antoličičem
Andrej Petelinšek


Komedija Pesnikova žena prihaja sodi med manj znana Partljičeva dramska dela. Osrednja tema je zavist, ki je pogosto prisotna tudi v svetu kulture in umetnosti. Melanija, žena glavnega protagonista, pesnika Jožeta Mlakarja, si namreč vbije v glavo, da mora biti njen mož naslednji dobitnik Ribičeve nagrade za poezijo. Da bi dosegla cilj, ne izbira sredstev. Igro je za pekrsko gledališko skupino priredil in aktualiziral Antoličič: "Leta 1989, ko je Tone napisal to predstavo, je bil na položaju predsednik države, sedaj, ko smo se odločili, da predstavo aktualiziramo, imamo predsednico. Odločili smo se, da ji damo še malo večjo vlogo v igri, kakor je v originalnem tekstu."   

Melanija si je vbila v glavo, da mora njen mož dobiti nagrado. 
Andrej Petelinšek

V tej predstavi gledališki skupini nastopa 16 igralcev, sicer je v odrasli gledališki skupini čez dvajset igralcev, ob tem pa še kakšnih dvajset mladih igralcev, ki se sicer bolj posvečajo impro ligi. Že od leta 2006 je Tone Partljič neumorni umetniški vodja in glavni režiser gledaliških predstav. Še ena ponovitev aktualne predstave bo jutri, v soboto, ob 19. uri. Potem pa se odpravljajo na gostovanje. In jih bo 9. marca mogoče videti v Lenartu, 22. marca v Framu, 24. marca v Škofji vasi pri Celju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta